Vad är en fallskärm Cord?

Som namnet antyder, är signaturen använda fallskärm sladden i håller ihop de olika delarna i en fallskärm. Draghållfasthet fallskärm sladden kommer från dess dubbla konstruktion. Interiören i kabeln består av sju två skikt nylon fibrer invävda i en central kärna. Ett flätat hölje av starkare nylon (32 delar) sedan går över till att inredningen ger en genomsnittlig styrka på 550 pounds per kvadrattum för de vanligaste sorten-därav det folkliga namnet "550 rep. "

Termen" rip sladd "kan vara lite missvisande, eftersom fallskärm cord siffror endast i en liten slinga som drar i en spak för att starta processen med att släppa chute. En ofta förbisedd kvalitet fallskärm sladden är att när det yttre skiktet skärs bort, kan den inre fiber användas till sådant som lina eller snören sko. Som sådan fallskärm cord ofta ingår i ryggsäckar vildmark vandrare.

tanke denna mångsidighet, att använda fallskärm rep spred sig snart från luftburna enheter i andra delar av militären. Efter andra världskriget infördes den för världen i stort genom militärt överskott butiker och tog en mängd andra användningsområden-I princip allt som kräver bindande ett objekt till ett annat. Nu är det allestädes närvarande som en handelsvara.

Fallskärm rep fått internationell publicitet i februari 1997 när det användes av Discovery astronauterna att reparera Teleskopet Hubble. På platser där isoleringen hade slitits bort, Teflon ® plåster tillämpades och säkras med fallskärm sladd. Många amerikanska militära enheter utomlands har fashioned fallskärm sladden i armband betecknar deras enhet och geografiska spridning. Detta återspeglar både bekväma textur av nylon rep och sin plats som en militär ikon.

Parachute sladden gör, har dock sina begränsningar. Rock klättrare och alpinister har varnat för att använda den, eftersom de 550 (eller, på topp, 700) pound styrka kan vara missvisande. Den styrka som krävs för att stoppa en mänsklig kropp i fritt fall är faktiskt mycket mer än så. Dessutom är fallskärm sladd benägna att nötning när gned upprepade gånger över vassa, hårda tjänster såsom stenar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.