Vad är en elektrisk Dirt Bike?

elbilen har varit problematiskt för ingenjörer under åren, i icke ringa del på grund av sin storlek. Batteriet effekt som krävs för ett fordon som väger över ett ton (907 kg) är skrämmande, minst sagt, och det finns allvarliga problem med makt och Aktionsradie innan batteriet blir nödvändig. Motorcykeln är dock en annan-och betydligt mindre-djur, och det är där som mycket av utvecklingen i elektriska transporter har tillkommit på senare år.

Även inom motorcykeln klass, el har hittat en nisch. Elektriska smuts cyklar i allmänhet kört en kort sträcka, är lätta, och förlitar sig mer på utbrott av makt än långsiktig marschfart. Dessutom eliminerar användningen av elektriska snarare än gasdrivna motorer alla avgaser och de flesta av buller som har rört fjädrarna av utomhus lovers som ser smuts cyklar som fräck inkräktare i sitt lugn.

Neal Saiki, en av pionjärerna i elektriska dirt bike tillverkning, kom med ett fordon som väger endast 140 pounds (63. 5 kg) med en två-batteri pack installerat, ungefär halva vikten av en gasdriven dirt bike. Hans skapelse fortsatte med att fånga ett antal viktiga tävlingar och tjäna omedelbar respekt i dirt bike samhället. Del av överklagandet till ryttare var användningen av flera kraftaggregat för att slippa vänta på en ny laddning. Ändå kan en elektrisk dirt bike endast resa omkring 40 miles, eller två timmar spår tid, innan uppladdning behövs. En intressant egenskap hos vissa elektriska modeller dirt bike är en "halv-strömbrytare" det strömavbrott i halva enkelt med hjälp av en strömbrytare. Detta är idealiskt för början ryttare eller stad resor. På full effekt, kan enligt bolagets litteratur, Saiki Zero modell går från 0 till 30 km /h på under två sekunder och når en jämförbar top-end hastighet som bensindrivna mopeder. Som många innovationer, den elektriska dirt bike är dyrare i detta skede i sin utveckling. En del av detta beror på att några av de delar som måste specialtillverkade-vid denna punkt, är det dyrt och svårt att helt enkelt konvertera en vanlig cykel till el. Dessutom har företagande nystartade like Saiki.

de flesta av de företag som tillverkar elektriska dirt bike

I december 2008 meddelade dock Honda planerar att utveckla sin egen el motorcyklar, som förmodligen skulle innehålla en elektrisk dirt bike. Företaget sa man hoppas på att ha en tillgänglig i två år. Annat företag, KTM, har redan en prototyp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.