Vad är en Sun Salutation?

Solen hälsning är en serie av yogaställningarna för att hjälpa värma upp kroppen och öka flexibiliteten i musklerna. Dess hinduiska namn, Surya Namaskar , betyder "att dyrka solen. " I yoga filosofi är sol hälsning ett sätt att hedra solen och föra dess makt till ditt hjärta.

Även solen hälsning är en mild serie, gravida kvinnor, bör personer med bråck och dem med akuta ryggproblem konsultera en läkare innan du försöker det. Utgör dock liksom många yoga, är sol hälsning ofta används inom sjukgymnastik, för att öka spinal flexibilitet efter skada. Experter rekommenderar också som ett sätt att stressa ner och avkoppling. Yoga instruktörer föreslår gör det innebär minst två gånger om dagen, att hälsa solen på morgonen och bjuda den avsked på natten. Efter denna praxis kommer värma upp för dagen framåt och slappna av din kropp innan läggdags. Målet med sol hälsning är att flytta mellan varje posen med nåd och balans, återstående medveten om din andning hela tiden. Att öka flexibiliteten, bör du pausa ett par andetag i varje pose, försöker sträcka djupare med varje utandning. Se när du flyttar från innebära att det innebär att du andas och andas djupt.

Om du vill att bättre förstå hur de ställningar ska se ut, flera webbplatser erbjuder video eller tecknade demonstrationer av rörelserna. Många yoga DVDs och klasser använder också sol hälsningsfras som en del av deras rutin, men om du bara har några minuter i dag, en del experter rekommenderar sol hälsning som den bästa serien du kan göra för din kropp. Om du aldrig har gjort yoga förut är det en bra idé att ta en klass med en kunnig lärare, så du lär innebär i rätt form. De flesta lärare kan föreslå ändringar i de ställningar om du saknar flexibilitet eller återhämtar sig från skador. Det finns flera olika versioner av motion, äventyras 8-15 yogaställningarna kallas asanas. Mest funktionsrika tolv steg, men olika metoder har vissa variationer. De grundläggande stegen i alla versioner liknar varandra och är följande:

1. Börja med fötterna ihop och händerna palm till palm över ditt hjärta.
2. Ta ett djupt andetag in och lyft armarna över huvudet, böja bakåt något.
3. Andas ut när du böjer hela vägen framåt, vilar händerna på fötterna eller golvet.
4. Placera händerna på golvet, böjer knäna vid behov, och steg bakåt med ena foten i en djup utfall. Lyft upp huvudet.
5. Andas ut när du tar med den andra foten, lyft höften upp mot himlen och räta armar och ben så kroppen bildar en upp-och-ner V.
6. Sänk din kropp tills du är på toppen av en pushup, sedan fortsätta sänka tills dina knän, bröst och panna all vila på marken.
7. Som ni andas, Arch ryggen när du släta ut dina armar.
8. Sänk ditt huvud och trycka höfterna tillbaka upp i den upp och ner V.
9. Dra en fot mellan händerna i en djup utfall.
10. Ta med din bakre foten upp till ansluta din främre fot och räta ut benen.
11. Andas in när du höjer armarna upp över huvudet och sträckte på kroppen.
12. Ta händer palm till palm framför ditt hjärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.