Vad är en Single Speed Bike?

Människor känner till världen av cyklar kan vara en början chockad över hur många olika varianter finns. En sådan sort som ökar i popularitet på senare tid är den enda hastighet cykeln, vilket är en sort av cykel som bara har ett utväxlingsförhållande-dvs, har det en kugge på bakhjulet och en kugge på vevar. En enda hastighet cykel använder inte Växelreglage eftersom det inte finns några redskap att flytta, vilket tilltalar många entusiaster ute efter ett enkelt, no-nonsense, elegant utseende cykeln för att få dem på stigar eller på gatorna. Singeln Speed Bike har många fördelar och nackdelar, beroende på vilken typ av ridning du vill göra.

vädjan från en hastighet cykeln beror på dess enkelhet. Eftersom det inte finns några redskap att flytta, har föraren bara ett ansvar: att pedalen. Det finns inget att oroa dig för att vara på rätt växel, trampa för hårt eller för lätt. Nackdelen med att ha bara en växel på en hastighet cykel är att det är mindre lämpade för varierad terräng. Till exempel kan det hända att utväxlingen är perfekt för ridning måttlig spår, men när du träffar trottoaren, kan du finna dig trampa för fort och inte så snabbt som du kanske gillar. Omvänt kan ditt enda hastighet cykel anpassas perfekt för spår som lutar svagt nedåt eller är relativt platt, men när du träffar en uppförsbacke, kan du finna dig som kämpar för att vända pedalerna.

Underhåll-wise, en hastighet cyklar har vunnit popularitet eftersom det är långt färre delar att reparera eller ersätta. Det finns inga vätefyllda, och följaktligen ingen förändring kablar, växelförare, eller många kedjedreven och kuggarna att ta hand om. Den enda hastighet hojen har bara en bakre kugghjul och en främre kugghjul, vilket skulle undanröja båda delar som kräver underhåll och tyngd som kan göra en cykel svårare att trampa runt. Viktfaktorn har gjort samma hastigheter populär bland förare och en ny ras kategori speciellt för en hastighet hojen har utvecklats under senare år.

Utöver de tekniska och världsliga överklagande av den inre hastigheten cykel entusiaster njuta av den eleganta utseendet hos en växel rides. Det finns färre kablar dinglar från den främre, finns det inga växelförare att brottas med, och de mindre redskap kuggarna göra ett mer förenklat utseende som ger strålkastarljuset till den ram och hjul-i huvudsak den klassiska formen av en cykel. Som enda hastighet cykeln framåt i popularitet, fler och fler företag söker sig till marknaden och erbjuda prisvärda, snygga och användbara maskiner för alla olika typer av ryttare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.