Vad är en Letterman jacka?

Sedd på gymnasiet högskolor över hela USA, en Letterman jacka är tjockare, vinter stil kappa som ofta har ett antal skolidrotten bokstäver fastsydda på framsidan av det. Vid nästan varje skola, bussar och atletiska direktörer belöning student-idrottare deltar i en viss idrott för att framgångsrikt slutföra säsongen genom att ge dem "brev" de förtjänat. Bokstäver i allmänhet ut vid en sport bankett i slutet av en viss säsong.

Brev jackor kan komma i en mängd olika stilar. De har dock oftast ett par saker gemensamt. T. ex. många brev jackor har läder eller läderimitation täcker över armen områden, och både upptill och nertill på jackan, ränder med skolan färger kan hittas. Det namn eller smeknamn på skolan kommer att visas någonstans på jackan-typiskt rappade över ryggen på pälsen. I high school, Freshmen student-idrottare får i regel sina "siffror" som sin belöning för att vara på ett lag. Dessa siffror betyder studentens Examensår. En student tog examen år 2008, till exempel, skulle få siffrorna "08" på sin sport bankett. Under det andra eller andra år på high school, studenter tjäna vanligtvis en "mindre" brev, ett brev mindre än en Varsity idrottsman. För en skola som kallas "Wisegeek High School", till exempel, det brev som överlämnades skulle förmodligen vara ett "W". Varsity idrottsmän får ett "större" bokstav, ett brev större än den mindre och det är normalt emblazoned med en liten fotboll eller baseball, beroende på vilken sport studenten deltagit i. Vissa skolor har Letterman klubbar där student-idrottare Varsity bokstäver kan bli medlemmar. Ofta tas dessa studenter sin Varsity brev på en tröja.

Studenter som deltar i en sport som varje år kan lägga en touch av alfabetet till deras jacka varje år. Om en elev idrottare tävlar i ett antal sporter, kommer framsidan av rocken ofta gånger täckas över med skolan bokstäver. Högskolor och universitet belöning även idrottsmän med bokstäver eller med hela jackan själv. Var det på high school eller college nivå, brev jackor råd student-idrottarna möjlighet att visa sin stolthet över sin skola och i sina egna individuella prestationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.