Vad är en Isfiske Auger?

En isfiske skruv kan användas av en fiskare att borra ett hål i isen, samt att ta bort is från hålet. Ice fiskarna måste göra hål i isen innan de kan fånga fisk under, och skruvar har visat sig vara bland de enklaste sätten att ta sig igenom isen. Andra metoder, såsom flagning eller hamrar hål i isen, tenderar att kräva mycket större ansträngningar och att låta mycket större risk att göra stora och potentiellt farliga sprickor i isen. En isfiske skruv är huvudsakligen en stor skruv som slås in och genom isen. Efter detta är det dras ut ur hålet, tar över isen med den. Det finns många olika sorters skruvar som används vid isfiske, och de finns tillgängliga vid mycket varierande priser. En hand skruv är den mest grundläggande typen av isfiske skruv. Hand skruvar består av ett handtag fästs på en skruv som är typiskt flera meter lång tid att penetrera tjocka isen. Det kan ta mycket energi och tid att borra ett hål i isen med en hand skruv. En hand Auger, är dock mycket lättare och mer portabel än en motoriserad isfiske skruv.

Använda en hand skruv att manuellt skära igenom isen många gånger under loppet av en lång dag av fiske kan snabbt bli tröttsamt. Detta gäller särskilt i djupet av vintern när isen täcker en sjö kan vara flera meter tjock. Motoriserade, gasdrivna skruvar lösa detta problem. De kan snabbt och enkelt skära rent hål i isen, förebygga utmattning och tillåter fiskare att borra fler hål och stanna ute på isen om mer tid. Motordriven skruvar, men är betydligt tyngre än hand skruvar och kan vara mycket svårare att transportera utan motoriserade transporter.

En fiskare kommer att beakta andra faktorer när de väljer sin auger isfiske också. En viktig faktor är storleken på det hål som ska borras. Några skruvar borra hål så små som fyra inches (ca 10 cm. ) Och är idealiska för fiske efter panfish. Andra skruvar borrhål så stor som tio inches (ca 25 cm. ), Som är bra för att fånga större fiskar som gädda. Mindre hål brukar vara lättare att borra än större hål. Många isen fiskare borra flera hål i taget så att de kan ha flera rader i vattnet vid varje given tidpunkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.