Vad är en Fairweather Fan?

En Fairweather fan är någon som bara är intresserad av ett idrottslag när det går bra. Termen kan också användas för att beskriva politiska anhängare, musikälskare, och anhängare av olika siffror i underhållningsbranschen såsom regissörer, skådespelare och så vidare. Som regel är Fairweather fans mycket kritik från personer som anser sig ett trogna fans, hålla sig med en grupp genom tiderna är dåliga och bra.

Denna term är särskilt vanligt inom idrotten, tack vare Att öden ett idrottslag är lätta att följa och förstå. En Fairweather Fan tenderar att roten till det lag som går bra, ignorerar att laget om det börjar att misslyckas och ibland byter lojaliteter, även till en motståndare. Människor hänvisar ibland till Fairweather fans som "bandwagoners, förseende med tanken att de" hoppa på tåget "i ett team som går bra.

Flera saker påverkar lojalitet till idrottslag och andra enheter i underhållningsbranschen världen. Ofta är det underhållningsvärdet en viktig faktor. Det är inte så mycket kul, till exempel att titta på ett lag förlora och om igen, speciellt om det är att förlora i mindre grupper eller lider av teknikaliteter. Historien om laget kan också vara viktigt, med fans tenderar att vara mer lojala mot grupper med en gammal historia. Attityder hos andra fans är också viktiga: Red Sox fans, till exempel, har klistrat över anmärkningsvärt olyckliga historien om sitt favoritlag, skapar en slags grupp solidaritet.

Människor som anser sig vara "true" fans ofta håna en Fairweather fan. Vissa Fairweather fans gå överbord med team stöd, smycka ut sig på märkesvaror kläder, hängande Team flaggor i sina hem, och så vidare, och det yttre displayen är ibland ses som en källa till hån. Själva termen "Fairweather fan" är lite nedsättande, eftersom det ringer upp bilder av "Fairweather kompis" som bara verkar vara runt när han eller hon kan dra.

som en vanlig fläkt, kan en Fairweather fläkten alla åldrar, med en varierande grad av intresse för sporten. Någon som inte följer en sport som tätt, till exempel, kan vara en Fairweather fan bara för att han eller hon inte känner sig tillräckligt av en anknytning till sporten att investeras i resultatet av ett visst lag. Omvänt, någon som följer en idrott mycket noga kan stödja vinnande lagen eftersom de går vidare till nya möjligheter att titta på eller delta i spel. Människor kan också bli Fairweather fans att dela ett intresse med nära och kära, förenade sina lojaliteter till de av sina vänner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.