Vad är en Erector Set?

Tillsammans med Tinkertoys?, Legos?, Lincoln Logs?, och K'NEX?, det Erector Set? är en typ av byggnad leksak på Toy Industry Association's lista över de 100 toppar leksaker av de uppringda tjugonde århundradet "Century av leksaker. " Skapat 1913, samma år som Tinkertoys?, det Erector Set? uppfanns av AC Gilbert, en uppfinnare som hade börjat Mysto Magic Co 1909. Tittar på en skyskrapa är uppförd 1911, Gilbert fick idén till en pedagogisk leksak som skulle uppmuntra blivande arkitekter. Den Erector Set?, som tillverkas av AC Gilbert företaget var tillgängliga för inköp 1913 och var i fokus för den första nationella reklamkampanj någonsin. Annonser dök upp i Popular Mechanics och The Saturday Evening Post. Dess första namn var "Mysto Erector konstruktionsstål Builder. "

Den Erector Set? omarbetades 1924, vilket ledde till tillägg av flera delar och avsättning för kit som ingår elmotorer. I dag, några av de grundläggande metall-och plastdetaljer innehålla följande: ? Strips: Strips har hål i dem för skruvar att passera, och så kallas "perforerade remsor. "The band kan vara platt eller har böjda ändar, då de kallas" Double vinkel band. "Varje böjde slut har en perforering. Böjda band ingår också.

? Plattor: Medan band har en rad av hål, plattor har i allmänhet minst tre, med rader av perforeringar i hela plattan, i de flesta fall. "Flat plattorna" är rektangulära med rundade hörn. "Halvcirkelformade plattor" har bara perforeringar i diameter och en vinkelrät radie. "Flexibel plattorna" görs rektangulära eller triangulära. "Curved plattorna" är välvd. Och "plast tallrikar" är gjorda av plast. En "flänsad tallrik" är som en "dubbel vinkel strip".

? Parentes: En mängd olika fästen ingår, liksom 90 grader "Vinkelparenteser", "Double parentes, böjde på samma sätt som en" Double vinkel strip "och" Omvänd Vinkelparenteser. "

? Muttrar, bultar, brickor och skruvar tjäna som fästelement.

? En öppen nyckel och en insexnyckel är grundläggande uppsättning verktyg.

Varje Erector Set? innehåller en utformning av byggnaden med idéer. Sample idéer innehålla en racerbil, en robot, ett flygplan, en helikopter och ett slott. Detta berör en punkt om hur barn kan använda en Erector Set?. Först av allt, en Erector Set? kan användas för att hjälpa barn basera en skapelse på en modell, lära sig att använda den uppsättning verktyg och följ anvisningarna. Men det kan också fungera helt annorlunda: användas utan referens till de riktningar, en Erector Set? kan ge barnen stort utrymme för fantasilek där de helt enkelt utforska de möjligheter som erbjuds av de delar av inställt på att skapa en abstrakt eller specifik, planerat eller improviserade struktur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.