Vad är en Bouldering Wall?

En bouldering vägg är en typ av sten klättervägg som utformats speciellt för att utöva bouldering. Som i en konventionell klättervägg, är en bouldering vägg byggd med en robust trä underlag, och är konstruerade för att klättra håller i olika former och storlekar. Både inomhus och utomhus versioner kan hittas runt om i världen för praktik, fitness, och rekreation, och det är också möjligt att bygga din egen bouldering vägg. Om du är ny till sporten, en orientering session med en erfaren klättrare kan vara till nytta för dig.

Bouldering är en gren av klättring som innebär klättring låga klippor och stenblock. Det är ofta utformats för att vara tekniskt utmanande, så att även om klättraren inte kan gå väldigt högt, han eller hon måste vara vältränad och väldigt skicklig. Bouldering är vanligtvis utövas med en stor matta, så att om klättraren faller han eller hon kommer inte bli skadade. Det är också i allmänhet sker i par, vid en nödsituation uppstår. När en bergsklättring muren är byggd, det primära målet är höjd. Väggen kan innehålla några vinklar eller svängar utformad för att ge komplexitet. En bouldering vägg är vanligen utformade med fler vinklar, överhäng och andra funktioner som gör att klättra det svårare. Rymmer skruvas ut på bouldering väggen, och många klättrare kartlägga utmaningar på väggen i varierande svårigheter. En enkel väg kommer att integrera väl placerade stora innehar och som är lätt att greppa, men svår att tvinga klättraren i fysiskt krävande positioner med små, mindre lättillgängligt lastrum. I svåra klimat, gör en inomhus bouldering vägg människor att utöva idrott även vid dåligt väder. Inomhus klättringen gym med bouldering väggar kan också erbjuda bergsklättring väggar och träningsutrustning. En utomhus bouldering vägg kan monteras i en tätort, eller en plats där det inte finns några goda naturliga bouldering spots. Outdoor väggar kräver mer noggrann konstruktion och underhåll, se till att de inte bryts ner av väder och vind.

En enkel bouldering mur kan byggas genom bultning robusta träfanerskikt på en stark ram. Hål kan borras in i skogen för klättring innehar, som kan beställas från ett distributionsföretag. En matta ska installeras under bouldering väggen för säkerheten. Att hitta ett gym med bouldering vägg nära dig, kan du söka efter en klättring gym i ditt område med en sökmotor.

1781811472.pdf 1781811478.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.