Vad är en Balance Beam?

skoparmen är en gymnastik apparater som används i kvinnokläder gymnastik tävlingar. The wooden beam åtgärder 16,4 fot (5 meter) lång och 4 inches (10 cm. ) Bred. Skoparmen står 4,1 meter (125 cm. ) Hög. Den kvinnliga gymnast monterar strålen av ett valv eller hoppa. Hon är då skyldig att göra en mängd olika åtgärder, inbegripet hopp, vänder, vändning, körning, sitter och poserar. En skoparmen rutin varar mellan 70 och 90 sekunder. Den gymnast måste resa hela längden på balken. Rutiner skall utföras med flexibilitet, nåd, förtroende och självbehärskning, och poäng dras om gymnast faller av skopan. I 1952 års OS, belönades med första skoparmen guldmedalj. Den guldmedaljör detta år var Nina Bocharova från Ryssland. Nadia Comaneci, från Rumänien, vann balansen medalj strålen guld vid Olympiska spelen 1976. Comaneci anses allmänt vara en av de mest begåvade gymnasterna som någonsin nåd skopan. Hon är känd för att utföra en elegant rutin på balken under 1979 års VM. Detta konststycke skedde trots blodförgiftning hon hade fått från en smittad skära på armen.

Gymnastikutrustning coacher runt om i världen såg fulländning Comaneci resultat på balken och ville lära Rumäniens hemliga för spottar ur rock-solid kvinnliga gymnaster. De visste att det var nödvändigt att lära sina gymnaster den rumänska metod för att de kan konkurrera på den internationella arenan. Rumäniens skoparmen undervisning Metoden kallas den rumänska Beam Complex och är en träningsmetod som syftar till att lära gymnaster hur man balanserar på balken.

Metoden utförs av rumänska gymnasterna varje dag innan de beam övningar. Borrmaskiner pågå mellan 30 till 45 minuter per dag, och den metod som lär eleverna hur man håller kroppen centrerade som armar och ben flytta. Detta sätt att utbildning minskar eller eliminerar många gånger en gymnast faller från balken. Studenter får lära sig att hålla sina höfter och axlar kvadrat med apparaten. Höfter och fötter blev, en praxis som balettdansörer har använt i århundraden.

En annan metod att utbilda unga gymnaster på balken är den sovjetiska Beam Complex. I denna metod gymnasts praktiken handstående på balken för att bygga upp sin styrka. Denna gradvisa uppbyggnad av styrka möjliggör en kvinnlig gymnast att lära sig att uppvisa större kontroll på strålen och röra sig samtidigt i en Handstand. Den sovjetiska Beam Complex lär eleverna bra landning vanor som gymnaster tumla över balken. Genom att träna landningar på ett visst sätt, med en felmarginal skapas därigenom undvika eller eliminera faller från balken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.