Vad är djuphavsfiske?

Djuphavsfiske, ibland kallas sport eller stora ädelfiske, är en form av fiske där människor vinkel för stora öppna arter Ocean fisk, till exempel tonfisk, haj och svärdfisk. Denna typ av fiske är tänkt att vara en njutning i att bekämpa stora rovfisk kan bli en verklig utmaning, och det ger också en källa till mat, beroende på om folk behålla eller släppa sin fångst. Djuphavsfiske utövas i många regioner i världen, och det är ofta möjligt att hyra en båt för sportfiske om du besöker eller bor i ett kustsamhälle. Målet med djuphavsfiske är att resa långt bort från land så att fiskarna nå djupare delarna av havet, ge dem tillgång till fisk arter som endast lever i öppet hav. Big ädelfisk som det öppna havet, eftersom det ger dem gott om plats och massor av rovfåglar, och vissa fiskeområden kan vara fullt av sådan fisk, särskilt om de har varit välskötta. Ofta kommer en djuphavsfiske expedition reser utanför åsynen av mark för att nå bästa fiskevatten. När båten anländer på plats, ett antal tekniker kan användas för att fiska. Vissa tycker om att använda nät, medan andra föredrar att sprida bete i vattnet för att locka fisk, och koppla dem personligen. Spjut fisket är också möjligt med vissa arter. I alla fall, fiskare måste vara stark och snabb på fötterna eftersom stora rovfisk kan läcka ut i ett tidigt skede av processen. Denna "kamp för fisken" är en trevlig del av upplevelsen i ögonen på många sportfiskare.

Om en fisk landas, det finns ett antal alternativ för avyttring av fisk. Vissa människor tar fisken hem för att äta, ofta vägning och fotografera det som en trofé först. Andra anser att fångsten är det roliga, och de släpper fisken efteråt så att den kan leva för att bekämpa en annan dag. Några djupa havsfiskarna arbeta med projekt fiske övervakning, märkning och registrering av fisk som de fångar innan du släpper dem så att forskarna kan lära sig mer om fisk och hälsa fisket.

Ska du fiska stadgan kan en trevlig upplevelse för den som vill fiska och vara ute på vattnet. Många stadgor tillhandahålla all utrustning folk kommer att behöva, men det är också möjligt att ta med egen utrustning, och besättningen kommer att stödja de fiskare som de sökande efter fisk. Många besättningar har en stor erfarenhet, och de kan hjälpa nybörjare navigera konster och knep för djuphavsfiske, även om de inte kan garantera fiskarna en hake.

Sportfiske brukar regleras i lag, så stora viltarter tar lång tid att mogna, och vissa är hotade av överfiske. Vanligtvis människor kan bara ta ett visst antal fiskar per resa, och de kan behöva logga sina fångster med en lokal myndighet. Storleksbegränsningar och andra restriktioner, som en särskild säsong för sportfiske, kan användas för att kontrollera fiskbestånden för att se till att fisken kommer att fortsätta att utvecklas så att andra människor kan ha kul med djuphavsfiske i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.