Vad är det kortspel Spit?

Spit eller Gå Spit är ett kortspel som många barn lär sig när de vet hur man spelar enklare spel som kriget, Go Fish, och Svarte Petter. Målet med Spit är att bli av med alla dina kort. Den kunskap som krävs är sekvensen av kort, och förmågan att räkna. Spotta spelas med ess rangordning både högt och lågt.

Konfigurera Card Game Spit
Spelet spottar kräver två spelare, men kan spelas upp på alla praktiska antal, var och en har sin egen kortlek med en distinkt design och /eller färg, så att varje spelares kort kan identifieras.

Spelare ordna sig runt ett bord eller en plats på golvet med gott om plats. Spelare varje blanda sina egna däck och placera de fyra öppna kort i rad omedelbart framför dem, men behålla resten av däck i ena handen, redo att spela kort från det.

Hur man spelar kortspelet Spit
Spelet startar när en spelare tillkännager, "1, 2, 3, Spit!" Eller "Go Spit!" På det här kommandot tar varje spelare det översta kortet i leken de håller och startar en hög framför sig, närmare mitten av området än fyra kort line-up, och där alla spelar kan nå dem.

Spela vinning omedelbart med varje spelare använder sina fyra kort line-up för att spela kort på en av de centrala pålar. Kort spelas i följd, antingen gå upp eller gå ner. Ett ess kan spelas på en kung eller en 2, och en 2 eller King kan spelas på ett ess. Kostym spelar ingen roll, och spelare kan spela på någons hög, inte bara sin egen, men bara ett kort kan flyttas åt gången med ena handen, å andra sidan måste fortsätta hålla däcket.

Om någon annan har spelat ett kort först måste spelaren sitt kort tillbaka i fyra-kortet line-up. Varje gång en spelare har mindre än fyra kort i sin line-up, kan han /hon fylla på line-up från det översta kortet (s) från däck i hans eller hennes hand. Spelet fortsätter tills ingen spelare kan placera några fler kort. Sedan kommandot spotta upprepas, och spelet börjar igen.

En spelare måste använda upp alla korten i hans eller hennes däck samt alla korten i hans eller hennes fyra kort line-up för att gå ut. Den första spelaren att använda alla sina kort vinner. Om spelet fastnar när ingen spelare har kunnat använda alla kort, spelaren med minst kort kvar vinner. Om spelarna vill spela flera spel, kan de ge ett poäng för varje kort en spelare har kvar, då vinnaren blir den spelare som har minst poäng när en utsedd maximala antalet poäng har uppnåtts av en spelare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.