Vad är Ultimate Frisbee?

Ultimate Frisbee ®, ofta endast kallad Ultimate för att undvika varumärke frågor, är en låg-kontakt idrott spelas med en flygande skiva. Spelet är löst baserat på Frisbee ® fotboll, och har vissa likheter gemensamt med verklig amerikansk fotboll också. Ultimate Frisbee ® är ett mycket populärt spel mellan gymnasiet och studenter, och det finns cirka fem miljoner spelare av sport.

1968 gymnasiestudent Joel Silver förslaget att inrätta en frisbee ®-teamet, och senare började organisera vad han döpt till den "ultimata spelupplevelsen. "Denna tidiga form av Ultimate Frisbee ® lade grunden för modern Ultimate Frisbee ®, och på många sätt spelet har förblivit densamma. Tidiga spel byggde på principerna för rent spel och kamratskap, och detta är en tradition som lever vidare än i dag, med ännu professionell nivå spelar ofta inte har någon formell domare.

Silver kom att bilda en College Team 1970 och 1972 den första Intercollegiate omgång Ultimate Frisbee ® hölls den 6 november. Det spelades mellan Princeton University och Rutgers, samma två lag som hade spelat den första Intercollegiate fotbollsmatch exakt 103 år tidigare. Inom några år har ett antal högskolor hade sin egen lag, och år 1975 en Invitational Tournament, Intercollegiate Ultimate Frisbee ® Championships hölls vid Yale. Nio år senare hölls det första kollegiet Nationals, med Stanford som första nationella mästare.

Under 1970 och 1980 spred Ultimate Frisbee ® som en populär sport utanför högskolor också. År 1979 bildades Ultimate Players 'Association (UPA), hjälp att organisera regionala turneringar över hela USA. Många såg Ultimate Frisbee ® som en atletisk alternativ till traditionella sporter, och det historiskt fått en helt annan sorts idrottsman. Under senare år har mer traditionella idrottsmän har börjat spela Ultimate Frisbee ®, särskilt på högskolenivå, och många i samhället ser detta som utgör ett hot mot de principer om självkännedom döma och vänskaplig tävlan sporten grundades på.

Poängen Ultimate Frisbee ®, som i fotbollen, är att göra ett pass av flygande skivan till en lagkamrat i motståndarens målzonen. Hellre än att spelas med en tid, är de flesta spel spelas på ett visst antal poäng. Sju spelare från varje lag befinner sig på fältet vid en given tidpunkt i regel spela, men eftersom ersättningar tillåts, de flesta team har omkring 20 personer på dem. En förordning fält är 70 meter (64 m) lång och 19,5 meter (18 m) bred.

Spela börjar med båda lagen ställer upp vid sin ände zon, och ett lag kasta skivan mot det andra laget. Skivan går genom förs över från en medarbetare till en annan, och kan överföras i någon riktning. När en spelare fångsterna skivan, måste de stannar så snabbt som möjligt, och kan efter detta bara flytta på en pivot fots. En spelare kan dock kasta skivan innan man helt stilla, vilket gör det möjligt att spela känd som den största, där en spelare springer från dig inom ramarna för att fånga en skiva som skulle flyga från bounds, sedan kastar tillbaka inom ramarna innan han rör marken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.