Vad är UPPODLAD Fly regel?

Det finns ett antal regler i baseball som är utformade för att säkerställa god sportslighet och fair play under loppet av ett spel. En av de bästa exemplen är UPPODLAD flyga regeln. Avsedd att förhindra förekomsten av en dubbel spelar eller triple play under omständigheter som gör uppgiften alltför lätt, säkerställer UPPODLAD flyga regeln att båda lagen bedriva strategier som utmanar de talanger av alla spelare, utan att något av lagen med en orättvis fördel. Det finns särskilda omständigheter som måste föreligga innan UPPODLAD flyga regel kan åberopas. Först måste teamet närvarande bat har mindre än två outs i inningen. För det andra måste grunderna lastas, eller åtminstone första och andra bas måste tas i besittning. Utan dessa två krav, finns det ingen möjlighet för UPPODLAD flyga regeln ska tillämpas.

Huvuddomare spela en särskild roll i att ringa en regel UPPODLAD flyga. Exempelvis träffar den nuvarande smeten en fluga boll som domaren anser vara en rimlig fluga boll. Bollen huvuden i UPPODLAD, där det finns en god chans att en Infielder kommer att fånga bollen i flykten. Om så är fallet är domaren skyldig att skrika "UPPODLAD föra, om rättvisa. " I fall där domaren anser att fångsten är en sak säker, är det tillåtet för domaren att kalla spela som ett UPPODLAD flyga och förklara smet ut. Enligt de regler som är förknippade med detta samtal, skulle smeten förklaras ut, även om Infielder egentligen inte fånga bollen. Det finns ett par andra fall där UPPODLAD flyga regeln skulle gälla. Om en Infielder flyttar in på utmark för att fånga bollen, och inte utövar någon ovanlig ansträngning att göra det, kan regeln åberopas även om en Outfielder verkligen fångat flyga. Detsamma gäller om en Outfielder flyttar in i UPPODLAD området och slutligen fångar bollen i flykten.

 

Den UPPODLAD flyga Regeln tillkom 1895, som ett sätt att hantera strategier som uppfattas som undergräver spelet och skapa ett tillstånd av orättvis gamesmanship. Enligt gällande regler för dagen, var infielders avsiktligt släppa pop-up flyga bollar och sedan använda den strategi för att tvinga ut löpare som var på basen, men fick inte köra medan bollen var i luften. Tillägget av UPPODLAD flyga regeln bidragit till att minimera effekterna av detta förfarande på spelet, och sågs som en åtgärd för att främja talang och förmåga på området istället för användning av teknikaliteter att få en orättvis fördel över motståndaren.

 

1771810565.pdf 1771811000.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.