Vad är Split Enda skor?

Split tunga skor är skor utformade med en enda i två delar, snarare än som en fast del som helt täcker botten av skon. Vanligtvis delas tunga skor med en klack pad och en tå pad, ofta tillverkad av ett grovt material att tillhandahålla dragning, och i mitten på skon blir utan en enda, med endast det mjuka materialet i botten av skon skyddar foten . Denna typ av skor har både fördelar och nackdelar, samt ett antal potentiella användningsområden. En av de största fördelarna med delad tunga skor är att den skapar en större flexibilitet i foten, vilket gör det lättare att peka foten och att få dragning på svåra ytor. Split toe skor normalt också tillåta bäraren att känna sig mer knutna till marken, vilket somliga tycker är användbara. Men de tenderar att ge mindre båge stöd, och de är inte alltid den bästa för långvarig utomhusbruk, eftersom den mjuka delen i mitten av skon är känslig för stenar och andra hårda föremål som kan skada foten.

De flesta vanliga, delad tunga skor ses som ett alternativ i dans butiker. Balett, igensättning och jazzdans, bland annat alla tillåta användningen av delad tunga skor, och i vissa fall sådana skor är aktivt rekommenderas. Flexibiliteten i delad tunga skor är den främsta fördelen för dansare, särskilt i balett, där fötterna ofta framhöll som en del av en balett är eller rutin. En del personer som arbetar utomhus också bära delad tunga skor, som klättrare och jägare, eftersom de vill känna sig mer av ett samband med den terräng de travers. Split tunga skor kan också hjälpa till med dragning i utmanande terräng som klippor och sand, genom att tillåta att bäraren kurvan hans eller hennes fot större grepp. Dessa skor tenderar också att vara tystare, vilket kan vara användbart för jägare, eftersom de inte vill störa byte.

Komma split enda skor som passar ordentligt är viktigt. Skor som är för lös inte kan vara så flexibla eller så användbar, medan extremt snäva skor kommer att vara obekväm. När man försöker på sådana skor är det en bra idé att gå i dem och flytta foten runt, böjda den och rikta den för att se hur skon reagerar. Om sidorna av skon låsbeslaget eller förändringar sko i en obekväm sätt, kommer det inte vara ett bra val.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.