Vad är Ski Mountaineering?

kombinerar olika delar av turåkning och traditionella bergsbestigning, innebär sporten i ski mountaineering fjällning en önskvärd topp med traditionella bergsklättring tekniker och sedan uppnå nedstigningen med att åka ner från berget. Merparten av den utrustning som krävs för skidor bergsklättring är också utnyttjas i de två andra verksamheter som utgör grunden för denna kombinerade sport. Medan idrotten haft i många delar av världen, är SKI bergsbestigning särskilt populärt i Europa. är exakta ursprung ski bergsklättring ibland diskuteras. Vissa håll att den första riktiga skidor bergsklättrare är John "Snowshoe" Thompson, som under 1850-talet var känd för att använda sig av skidåkning tekniker tillsammans med bergsklättring redskap att ta sig över Sierra Nevada fjällkedjan och dela ut post till Kalifornien två gånger per månad. Andra plats omvandling av Thompsons metoder från en resa metoden i en sport under senare delen av 19th century, med tyska och nordiska platser växelvis nämns som den första riktiga exemplen på skidor bergsklättring som sport.

Oavsett ursprung, det kan inte förnekas att SKI bergsklättring är fast etablerad som en populär sport i dag. Processen omfattar vanligen utnyttjande av skidor som är konfigurerade med en konverterad fot bindande som gör rörelse i kuperad terräng lättare. Denna bindning kan lossas eller dras åt, beroende på villkoren i marken för närvarande täcks. Att öka skidorna kommer ski bergsklättrare också ta med rep, is yxor, stegjärn och andra nödvändigheter som används vid bergsklättring.

Ofta ski fjällvärlden sker genom att flytta över terräng som är beströdd med sättet stationer som ofta kallas hyddor. Barackerna tillhandahålla en plats för skidåkare att vila och förbereda för nästa etapp av resan. Helst ska verksamheten slutet av bergsklättrare nådde toppen av berget och sedan kunna åka till basen med liten eller ingen inblandning. Kombinationen av klättring och sedan skidåkning ner till dalen anses vara en utmärkt fysisk träning, samt vara mentalt uppfriskande. Det är dock viktigt att notera att åka bergsklättring är en mycket krävande sport fysiskt, och bör inte försöka med människor som inte är i god fysisk kondition.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.