Vad är Sammansättning Dolls?

sammansättning dockor började ersätta porslin och bisque dockor på den amerikanska marknaden under början av nittonhundratalet. Denna övergång skedde på grund av två faktorer. Första på grund av första världskriget, amerikanerna slutat köpa importerade tyska dockor, som gjorde sammansättning dockor att göra sin entré. För det andra, blev sammansättningen dockor föredra, eftersom de var betydligt billigare och mindre troligt att bryta än bisque dockor. blev därför sammansättning dockor mycket populär i USA med början på 1920-talet. I slutet av 1940-talet började utvecklingen av hårdplast som en docka tillverkning material att fasa ut sammansättning dockor. Hårdplast småningom sköt sammansättning dockor från marknaden på 1950-talet, bara för hårdplast var ännu mer hållbart än komposition. P

sammansättning dockorna var gjorda av en blandning av pappersmassa och lim, som bildades med hjälp av mögel och får härda. Sammansättning dockor målades sedan med ett tjockt lager av kött-färgade färg. Ovanpå köttets färg gick målade funktioner, såsom ögonbryn, ögonfransar och läppar och rodnad på kinderna, ryggen på händer, armbågar och knän. Ovanpå all färg gick ett lager av tätningsmaterial eller lack för att skydda målade funktioner och försegla sammansättning.

Komposition dockorna var mycket tåligare än sina föregångare, vilket innebär att de kan motstå mycket mer playwear. Sammansättning dockor ibland hade gjutna hår, vilket innebar att huvudet mögel var formad enkelt och målas för att likna hår, andra sammansättning dockor hade limmat-on peruker i mohair. Sammansättning dockor var klädda i snygga kläder som ofta visade en imponerande grad av noggrannhet. Flesta sammansättning dockor skapades bilden av spädbarn eller små barn. Vissa Storybook tecken, till exempel Scarlett O'Hara och tecken av Louisa May Alcott's Little Women, såldes också, och Shirley Temple dockor var särskilt populära.

 

Även sammansättningen dockor är inte så ömtåliga som bisque dockor, de visar fortfarande ålder och playwear. Sammansättning dockor tenderar att spricka eller gå sönder med överdriven användning. Också över tiden och under föränderliga villkor, såsom fuktighet och temperatur, kan det yttre lagret av färg utveckla fin yta sprickor, kallas krackelering. Krackelering kan ske endast inom vissa områden, eller det kan spridas till alla delar av dockans kropp. I extrema fall kan färgen flagnar av, blottade sammansättning under.

På grund av sårbarheten i de material, sammansättning dockor kräver särskild försiktighet för att bevara sina skönhet. Sammansättning dockor ska aldrig förvaras på en plats som lider av extrema temperaturer eller medför risk för översvämning. Man bör också vidtas för att packa sammansättning dockor med läskpapper. Sammansättning dockor bör aldrig vara inneslutna i plast, eftersom det är omöjligt för plast att andas kommer att resultera i balanserade fukt och eventuellt mögel skador eller röta.

1661810187.pdf 1671810213.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.