Vad är Kina-Head Dolls?

Kina-head dockor är nu antikviteter och ofta mycket värdefulla, men i det nittonde århundradet de var en populär leksak för barn. Kina-head dockor kallas så därför att deras huvud, hals, och topparna på axlarna är tillverkade i Kina. Händer och fötter är Kina, liksom, medan kroppen är fyllda tyg eller barn, eller till och med trä. The China stycken har hål för sy bihang på kroppen. Till skillnad från många av de dockor som blev populärt i början, Kina-gjordes huvudet dockor för att representera kvinnor i stället för barn.

Kina-head dockor gjordes med porslin, som var målade, glaserade och sköt för beständighet. Detta ger dockor har ett blankt utseende. Detta innebär också att det vita på porslin representerar köttet tonen i dockan. Dockorna har ofta svartmålade hår, Kina-blå ögon och lätt rodnade kinder, kombinerad med den vita "hud" detta färgläggningsschemat ger dockorna en elegant och slående utseende.

Kina-head dolls inte har riktiga "hår", som många av de senare dockor hade. Istället var pressat sitt hår och målade som en del av cheferna, som ofta motsvarar det mest fashionabla stilar i tiden. Som ett resultat kan frisyren av ett Kina-head doll normalt användas för att datera dockan.

Kina-chef dockor var klädda också i lämpliga format för tid då de gjordes. Även om det är vanligare att kläderna-och tyget organ-inte överlevt tidens tand, en docka med original kläder anses särskilt värdefull. Dolls kostymer var ofta mycket utarbeta, inklusive alla klädesplagg vanligtvis bärs av trendiga kvinnor. Skor eller stövlar skulle målas på en Kina fot, eller av tyg eller killing.

Kina-head dockor ofta omärkta. När de har märkningar, är de ofta inne i huvudet, identifiering således kan kräva att avlägsna huvudet från kroppen, vilket inte är önskvärt eftersom det förstör originalitet dockan. Eftersom en docka värde är relaterat till hur originalet är, ändra det på något sätt kan minska dess värde. Men ibland Kina-kan huvudet dockor identifieras enbart av frisyrer och funktioner deras tillverkare genomsyrades dem med.

Även antika Kina-head dockor är mycket värdefull, finns det många reproduktioner som görs tillgängliga. Dessa Kina-head dockor är inte så gammal, även om de ofta att se ut som om de vore. En nybörjare kanske inte kan se skillnad, men en person som är bekant med frisyrer, ansiktsdrag och konstruktionen av det ursprungliga dockorna ska kunna upptäcka en falsk. Av denna anledning är det lämpligt att grundligt undersöka Kina-dockor huvudet innan du gör ett köp eller en försäljning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.