Vad är KLÄTTERSKOR?

Klättring skor är skor speciellt konstruerade för bergsklättring, bouldering och andra klättrande sport. Klättrare har varit kända för att säga att klättra skor är det enda konkreta redskap som kan förbättra en klättrare förmåga, och alla klättrare vet att goda KLÄTTERSKOR är kritiska för en framgångsrik klättra. Många utomhusaktiviteter butiker, speciellt de som fokuserar på klättring, göra en rad klättring skor, och de kan också beställas via kataloger, för människor som vet storlek och stil som de behöver.

KLÄTTERSKOR har ett antal särdrag som gör dem lätta att skilja från andra typer av skor. Den första är flexibel gummisula, som löper stycke upp på sidan av skon för ytterligare support. Den andra är den trivsamma passa, vilket garanterar att skon överensstämmer med formen på bärarens fot. Klättring skor för män och kvinnor är också utformade på olika sätt att anpassa subtila anatomiska skillnader. P

flera funktioner hanteras av en klättrande sko. Den första är friktion. Bra KLÄTTERSKOR erbjuder många dragning, så klättrare att navigera en mängd svåra ytor. Det andra är stöd, som klättrare måste vara bekväm och deras fötter och vrister måste understödjas för att klättra utan risk för skada. Dessutom måste KLÄTTERSKOR erbjuda flexibilitet, så klättrare att manipulera sina fötter för att nå ut till små klättring innehar och skor ge skydd mot repor och vassa utstickande delar. Det finns ett antal olika stilar av klättring skor, som avser för olika typer av klättring och olika kunskapsnivåer. Som en allmän regel, klättrar skor avsedda att endast användas under klättring, och de är olämpliga för vandring, promenader, eller kör. Detta gäller särskilt prestanda KLÄTTERSKOR, även känd som sport eller bouldering skor, eftersom de har en stel konstruktion och en downturned tå som är perfekt för klättring, men inte för navigering markplanet.

All-around KLÄTTERSKOR ha en grundläggande, utilitaristisk konstruktion som kan användas på olika ytor och klättrare på alla nivåer. Många nybörjare börjar med all-around skor medan de utforskar olika typer av bergsklättring att se vad som tilltalar dem. Smearers är mycket flexibla KLÄTTERSKOR perfekt för bouldering och tillverkas klätterväggar. Några nybörjare skor har också fotled stöd, för att uppmuntra klättrare att utveckla fot styrka utan skadade sig.

Fit är kritisk klätter skor. Rätt skor passa väl medge att klättraren ett komplett utbud av rörelse och inte klämmer eller dra. Om klättring skor är obekväma i affären, kommer de att vara obekväma på toppen av ett berg. För personer som aldrig köpt KLÄTTERSKOR innan, är det en bra idé att gå in i en butik för en professionell montering, och att vara medveten om att strumpor är normalt inte bäras med klättring skor. Vissa tycker också att försöka hyra skor först, för att få en uppfattning om hur skorna känns i åtgärder innan de bestämmer sig för ett köp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.