Vad är Hut att Hut Skidåkning?

Hut till koja skidåkning är en form av back country skiing där skidåkare resor mellan olika skidor hyddor, ibland på en längre resa. Termen "skidstugan" trollar fram en bild av en viljelös gammal byggnad, men de flesta ski hyddor är varma, välisolerade och mycket gästvänliga. Många ski hyddor drivs som små hotell, med en personal för att behålla dem under vintermånaderna när de är i aktiv användning. Koja till koja skidåkningen är mycket populärt i många delar av Europa, och i delar av den amerikanska mellanvästern och nordöstra USA.

Beroende på var du gör det, koja till koja skidåkning kan vara fysiskt krävande och det kan ta formen av en avkopplande semester. I båda fallen skidåkare engagera vanligtvis i koja till koja skidåkning i små grupper, tittade ut för allas säkerhet på vägen. Mer fysiskt krävande sträckor kan omfatta svårt skidspår, eller områden där skidåkare kan behöva rensa nedfallna grenar eller träd. Trimmas eller mindre utmanande linjer kommer att känna sig mer som en promenad genom snön för skidåkare, och är väl lämpad för mindre erfarna medlemmar i en hydda till koja skidåkning part. I vissa områden, avlägsna regioner är endast tillgängliga på vintern genom skidåkning, så kåta att slå skidåkning är ett roligt sätt att komma utomhus. Även vandring genom naturen, skidåkare kan också njuta av lugn och ro på många skidspår, utom i de regioner där snöskotrar och andra motorfordon är tillåtna. Medan koja till koja skidåkning, skidåkare kan förfina sitt längdskidåkning, telemark, eller racing färdigheter. Den skidresa också ger människor en chans att lära känna varandra bättre och njuta av naturen som en grupp, likt sommar backpackers gör. Det är konventionell för skidåkare att göra en reservation med värd för en hydda innan skidåkning ut till det. I vissa fall kan det vara så enkelt som att underteckna upp för att använda en minimal skidstugan på en viss dag. I andra fall, skidåkare betala för tjänsten, och anländer förväntar bekvämligheter såsom mat, påfyllning bränsle, färska blad och andra bekvämligheter. I båda fallen, koja till koja skidåkare brukar försöka lämna skidstugan i utmärkt skick, och kommer ibland att bidra till en gästbok, trä hög, eller ett antal andra projekt.

Det är tradition att skydd ska erbjudas till alla skidåkare som kan komma fram, speciellt vid dåligt väder. Barackerna är placerade med jämna mellanrum längs leden och underhålls av public service-grupper, skidåkare, eller privata organisationer som gör en vinst från stuga till stuga skidåkning. Under vintern besättningar kontrollera uppvärmningen barackerna regelbundet för att försäkra att allt är välfyllda och ordning, och under sommarmånaderna, något som behövs för reparationer utförs. Många skidsemester företag erbjuder stuga till stuga skidresor för skidåkare intresserade upplever, men inte organisera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.