Vad är Horse maskmedel?

Horse maskmedel (eller dewormers) eliminera inre parasiter i din häst. De skall administreras oralt i form av pasta, pellet eller flytande form. Alla hästen maskmedel är enkla att använda, lätt att få och relativt billiga.

Fram till 2005 hästen maskmedel rekommenderades regelbunden intervall på 4 till 8 veckor, men sedan dess experter har kommit att tro att vuxna friska hästar göra bättre med kvartals-eller halvårsvisa dewormings.

Hästar som utsätts för oftare wormings kommer att bygga upp ett motstånd, medan hästar kvar att minimal exponering kommer att bygga upp en stark immunitet mot inre parasiter över tiden. Om du är osäker om när du använder en häst wormer, fekal ägg räkna tester finns hos din veterinär. Det bör noteras att testerna är endast 40% till 90% korrekt för bandmaskar och robotar.

hästar behandlas för en rad olika interna parasiter såsom bandmask, stora och små strongylider, Springmask, bots, hairworms , Lungmaskar, trikiner, och mun och maskar mage. Med undantag Ivermektin, Moxidectin och Prazuantel, resistens mot hästen maskmedel har blivit omfattande.

Ivermektin är kanske det viktigaste bidraget till hästen maskmedel. Det kan användas för alla typer av parasiter med undantag av bandmask, som främst hotar pastured hästar. För dem med binnikemask oro, en kombination Ivermektin /Prazikvantel eller Ivermektin /pyrantel är tillgänglig och kan administreras våren och hösten. För alla andra parasiter, en enkel regim av Ivermektin varje säsong förändring räcker.

Ivermektin kommer inte bort rundmaskar hos hästar yngre än två år. Dessa ungdomar bör ges en kombination av ivermektin och prazikvantel att möta deras behov. Det bör också noteras att Moxidectin inte bör användas hos föl yngre än 6 månader. naturliga hästen maskmedel, är kiselgur (DE) ofta föreslagits. Även om det är bra för insekt eliminering runt ladan och i stånden, och används ofta framgångsrikt i kor och ibland hos hästar, kan den orsaka inre blödningar hos hästar. Denna inre blödningar kan leda till impactions eller försvaga väggarna i magslemhinnan. DE kan också kasta pH-balansen och skapa en tarmen miljö som kommer att orsaka en gemensam upprörd att bli farlig. Därför är många hästägare tycker att det inte bör tas internt och kan leda din häst med kolik. Andra naturliga hästen maskmedel som vitlök, kryddnejlika har pumpafrön, tobak och giftiga metaller har visat sig verkningslösa och i vissa fall finns det en smal säkerhetsmarginal utsätta din häst för dem.

Dagens maskmedel är låg dos pyrantel tartrat. Målet är att döda nyligen intagna larver av maskar innan de får en chans att mogna eller göra skada. De flesta hästar utveckla ett starkt motstånd mot alla hästen maskmedel men särskilt dem som ges på en daglig basis. Det rekommenderas att dessa dagliga maskmedel inte att lita på, eftersom de helt enkelt inte erbjuder tillräckligt skydd. Detta gäller särskilt hög risk hästar, främst gamla, nedsatt immunförsvar eller hästar som är yngre än ett år. Om du har misstankar om att din häst har inälvsparasiter, symptomen är:
 • ett utvidgat gravid utseende buken (ofta med dålig täcker över revbenen och dålig muscling)
 • matt päls
 • problem att upprätthålla vikt
 • kolik
 • diarré
 • underlåtenhet att kasta normalt
 • tråkig attityd,
 • låg energi långsam eller avstannad tillväxt
 • oförklarade hosta hos föl, seniorer eller hästar med nedsatt immunförsvar
är det rekommenderas att använda hästar probiotika flera dagar efter en häst avmaskningstabletter . Detta kommer att fylla på naturliga organismer i tarmkanalen som har död på hästen wormer.

Avmaskning din häst är enkel och bör inte vara traumatiskt för honom. Om din häst är misstänkta eller resistenta mot acceptera hästen wormer, är det bäst att börja med att införa en morot i din hästs mun. Genom att placera morot mellan tänderna och flytta runt den, kommer detta att vänja honom att acceptera saker och ting sätts i munnen. När han är bekväm med morot, kan du ersätta det med hästen wormer.

Många hästen maskmedel finns i äpple eller melass smakämnen. Detta kommer att bidra till din häst iver att acceptera hans avmaskningstabletter.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.