Vad är Hard Plastic Dolls?

Hårdplast dockor gjordes först i slutet av 1940-talet. Hårdplast ersatt komposition, material som tidigare gjorts för att göra dockor. Hårdplast dockor var mycket tåligare än komposition dockor, vilket gör dem bättre anpassade för barns lek. Hårdplast var också bättre för att skapa fina detaljer, såsom gropar på fingrar och tår.

Hårdplast dockor skapades i formar, som ett resultat, är en mögelsvamp linje brukar synas på sidan av varje organ del. Den ihåliga torsos och huvuden gjordes i två delar-fram och tillbaka-som senare limmats ihop. Tidig hård plast dockor uppträdda, vilket innebär att deras huvud, armar och ben var anslutna till kroppen med ett gummiband eller elastisk tråd som löper genom den ihåliga bål. Startar i början till mitten av femtiotalet, marknadsfördes hårt plast dockor som "vandrare"-dockor med invändig mekanism som vände huvudet från sida till sida på benen flyttats fram och tillbaka.

tidig hård plast dockor gjuten ur bleka kött-färgad plast, sedan målade med en mörkare nyans kött. Ovanpå köttets färg tillkom andra målade funktioner, till exempel rodnad på kinderna, ryggen på händer och knän, målade ögonfransar, röd rosenknopp läppar, och /eller nagellack på den lilla fingertopparna. Några hårda plastdockor hade målat ögon, men de flesta fick sova ögon: ögon av glas, som viktas så att de stängs när dockan lades på rygg och öppnade när dockan var placerad i en sittande eller stående ställning.

Vissa hårdplast dockor, såsom baby dockor, hade gjutna hår, vilket innebar att huvudet var formad och målas för att se ut som den hade hår på den. Många andra hårda plastdockor hade peruker limmade på sina huvuden. Tidiga peruker gjordes i mohair, medan senare peruker gjordes av saran, en typ av plast hår som kan borstas, tvättas, och hoprullade hjälp doll-sized papiljotter. I mitten av femtiotalet, då vinyl första användning några hårda plastdockor hade "kranium caps"-vinyl eller mjuk postischer plast, ungefär som peruker förutom med rötter hår-som limmats på en docka huvud precis som en peruk. Senare hade några dockor hårdplast organ och huvuden vinyl med rötter hår.

Mest tidig hård plast dockor kom i större storlekar, t. ex. 14-inch, 17-tums och 20-tums dockor. Hårdplast blev snabbt ett populärt material för de åtta-tums barn dockor från 1950-talet, senare, hård plast användes även för några av de mode dockor som blev populära i slutet av femtiotalet och sextiotalet. De organ var vanligen sex-piece organ: armar, ben, bål och huvud.

Eftersom hård plast är ett beständigt material, är det mycket lättare nuförtiden att hitta en hård plast docka i gott skick än det är att hitta en sammansättning eller porslin docka utan chips, sprickor, eller raster. Men hårdplast dockor är inte utan sina problem. En av de vanligaste problemen är att hårdplast tenderar att skilja i sömmarna av ihåliga bitar, såsom överkroppen och huvudet. Vanligtvis så sömmen separationer hända på grund av trycket på sömmar, till exempel dockor som är uppträdda för hårt kan så småningom visa söm separationer i nacken, och Walker dockor ofta har separationer i botten av torson, där promenader mekanism ligger . Hårdplast dockor kan spricka eller gå sönder om de släpps, men på det hela taget är hårdplast ett mycket mer hållbart material än de som tidigare användes för att göra dockor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.