Vad är Freshwater Fishing?

Sötvattensfiske är en av de två stora fiskar discipliner, den andra är saltvatten fiske. Sötvattensfiske sker i sjöar, floder, bäckar och andra vattendrag som i allmänhet anses innehålla sötvatten. Med andra ord, har vattnet en mycket låg salthalt, eller ingen salthalt alls och är lämpliga för fiskarter som vanligtvis ingår i sötvatten. i vissa fall, där havsvatten och sötvatten börjar blanda , som är känd som bräckt vatten, kan det finnas situationer där både saltvatten och sötvattensarter av fisk kan hittas tillsammans. Detta gäller särskilt för arter av fisk som klarar mindre salt, eller mer salt, villkoren mycket väl. I allmänhet anses sötvattenfiske eller saltvatten fiske baserat på de arter som eftersträvas med sportfiskaren. Det är tänkbart att båda disciplinerna kan praktiseras i samma vatten. De vanligaste sökta arter vid fiske i sötvatten är bas, crappie, gös, gädda och olika arter av öring. Lax är en annan populär art som lever i både salt-och sötvatten. Man fiskas kommersiellt, oftast, i saltvatten. Men dess attraktionskraft för fritidsfiskare vanligtvis kommer dock sötvattensfiske.

Även om det kanske inte lika mycket sötvatten som saltvatten på jorden, många fiskare tillbringar större delen av sin tid ägnar sig åt sötvattensfiske. Detta kan bero på att de uppskattar de sötvattensfiskar arter mer, eller för att de helt enkelt inte har omedelbar tillgång till en närliggande havet. Många njuta sötvattenfiske som en sport fiske.

Sötvattensfiske kan göras på flera olika sätt. Det kan ske från land eller i vatten hantverk. Vissa väljer att vada bergsbäckar. Andra väljer att fiska från en bro. Ytterligare andra, särskilt i nordliga klimat, är beredd att vänta tills sjöar och floder is över och prova lyckan på isfiske.

Mest sötvatten fisket sker med en stång, linje och krok, men dessa varierar också kraftigt. Vissa föredrar en nära-faced rulle, med en tryckknapp för att släppa linjen. Andra föredrar öppna inför rullar, där en klocka är spegelvänd att släppa linjen. Det finns också gjutning rullar och flugfiske rullar, alla med sina egna unika fördelar och nackdelar. Näten kan också användas, men vissa länder införa restriktioner för att ta vissa sötvattenarter med nät.

Agn val också köra gambit och till stor del beror på vilken typ av fisk eftersträvas. Rovfiskar kommer hit på levande bete, skära bete, eller artificiellt bete, även känd som lockbeten. Ofta kommer att välja rätt bete ta några försök och misstag. Men varje fisk egna preferenser och förutsättningar spelar också en viktig roll i val.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.