Vad är Duckpin Bowling?

Populära längs den östra kusten av USA och även i provinsen Quebec i Kanada, är duckpin bowling något som liknar de mer populära bowling spel, med några viktiga skillnader. Det finns visserligen några delade meningar om den exakta ursprunget till sport, kan det inte finnas någon tvekan om att duckpin bowling var en etablerad tidsfördriv i första världskriget En påstådda ursprung NÄBBDJUR bowling spåras till början av 20th Century och staden Baltimore, Maryland i USA. Enligt denna legend, var sporten först spelat på en bowlinghall som ägs av John McGraw och Wilbert Robinson, som båda har senare värnpliktiga in i Baseball Hall of Fame. Andra källor spåra ursprunget av spelet för att Lowell, Massachusetts i början av 1890-talet.

oavsett ursprung, är en folklig benämning på sporten vanligen tillskrivs John McGraw. Eftersom den nya form av bowling innefattade användning av pluggar som skars ned versioner av standarden storlek bowling stift, är McGraw sägs ha hänvisat till installationen av stiften som liknar en flock flygande änder. Den fantasifulla bild fastnat, och de mindre stiften kallades duckpins.

Det finns flera stora skillnader mellan standard bowling och duckpin bowling. Det första är duckpin kortare och har ett mer trubbigt utseende än vanliga stift. Bowlingklot som används i duckpin bowling är också mindre och omfattar inte några hål för fingrarna. Den Bowler får tre skott för att rensa stift, snarare än två. Lofting, eller kasta bollen en liten bit nedåt vägen, är också tillåtet med duckpin bowling.

Idag finns nationella förbunden för duckpin entusiaster som bidrar till att främja sporten. Ett antal uppmärksammade hålls nivå tävlingar varje år, många av dem som äger rum i New England området. Duckpin bowling anses vara särskilt populär bland yngre personer som kan ha mer problem med tyngre bowlingklot som används i bowling, liksom äldre som finner det lättare vikt duckpin bollarna lättare att hantera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.