Vad är Contact Juggling?

I Jim Henson filmen Labyrinth som släpptes 1986, Goblin kungen, spelad av David Bowie framgår att jonglera kristallkulor, rulla dem över händerna i fantastiska och skickliga sätt. Bowie gjorde faktiskt inte det jonglering, kallas kontakt jonglering. Geniet bakom denna bedrift i samordning var en jonglör som heter Michael Moschen, som har utvecklats till en av de största utövare av kontakt jonglering. I kontakt jonglering, istället för att kasta och fånga bollar eller andra föremål, den primära jonglering sker genom att rulla bollarna över händerna, eller överkroppen. Bollar kan rullas över ansikte, axlar, nacke eller armar. En av Moschen mest fantastiska tricks är hans förmåga att skjuta en kula från pekfingret, som tycks trotsa tyngdlagarna.

Kontaktjonglering fått särskilt varsel efter Labyrinth släpptes . Nästan varje bästa sändningstid nyheter visar vid tidpunkten gjorde en pjäs på Moschen's amazing förmågor, som skiljde sig så mycket från mer erkända former av jonglering. Även Moschen ofta krediteras med uppfinningen av kontakt jonglering, denna form av bollen i rullning, särskilt på baksidan av händerna, går tillbaka till kinesiska akrobater som utförde konstform minst 200 år sedan. En annan form av kontakt jonglering, som de flesta genast igen, är det arbete som utförs av Harlem Globetrotters. Spinning bollar på tips av fingrarna är en annan aspekt av kontakt jonglering som glad publik för år. The Harlem Globetrotters anställa också bollen rulla över armarna, och över nacke och axlar.

 

Michael Moschen inte anställer ofta kontakt jonglering nu, men hans andra rutiner är häpnadsväckande bedrifter precision, samt vara fängslande. Tyas Frantz är mycket populär i kontakt jonglering världen, och regelbundet utför i Las Vegas, Nevada.

 

Moschen arbete inspirerade många att lära sig konsten att kontakt jonglering, och finns nu videofilmer, böcker och seminarier som kan hjälpa dem som vill lära sig. Det kräver extraordinära samordning, och verkar vara lättare att lära av barn än vuxna.

 

1891812333.pdf 1891812336.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.