Vad är Blind Man’s Bluff?

Blind Man's Bluff är en form av tagg som har spelats sedan Tudor eran, och det kan vara ännu äldre. Många människor har haft någon form av spelet i barndomen, och ibland vuxna spelar det också, särskilt på organiserade isbrytning händelser. Blind Man's Bluff är lätt att lära och enkla att spela, och eftersom det inte kräver någon rekvisita än en ögonbindel, kan spelas av vem som helst när som helst. I denna form av taggen, den person som är betecknas som "It" bär en ögonbindel. Beroende på vilken variant som spelas, de andra spelarna kan krävas för att sprida och sedan står fortfarande i början av spelet, eller de kan flytta när som helst medan spelet spelas. Det är ett försök att tagga spelarna, med sina sinnen för att hitta dem, och spelet slutar antingen när en ny som väljs, eller när alla spelare har märkts ut ur spelet.

Många spela form av Blind Man's Bluff som kräver att märka alla. Andra föredrar att be det att identifiera personen taggade, om det stämmer, den personen blir det nya IT, medan om det är fel, han eller hon förblir det tills någon kan identifieras. I variationen där spelarna stå still, de är oftast rätt att sno sig för att inte bli taggad, så länge de inte flyttar sina fötter, när rörelsen är tillåtet, går något.

På grund av de uppenbara risker när någon raglar omkring ögonbindel, så är detta spelet spelas ofta utomhus i ett stort öppet område, eller i ett stort rum inomhus. Innan du spelar Blind Man's Bluff, är det en bra idé till hinder, och vissa tycker om att utse en domare som kan skrika ut en varning till den om ett hinder är prickig, eller om den vandrar för långt ut gränserna för spelet. Eftersom spelare kan fastna i det roliga, är en domare en bra idé att hålla den säker.

Flera målningar och samtida berättelser från Tudor eran visar att blinda Man's Bluff var ett mycket populärt spel, särskilt för Elizabethans. Någon form av spelet kan ha funnits innan denna punkt, men det blev populärt allmänt under denna period i engelsk historia, spridning utåt därifrån. Idag, Blind Man's Bluff och dess varianter fortsätter att spelas i många engelsktalande nationer, med många samhällen att utveckla sin egen unika regionala regler för att göra spelet klart sina egna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.