Vad är Blackwater Rafting?

Blackwater rafting är en form av extrem sport som innebär flyter på underjordiska floder, navigera nätverk av grottor och små faller. Du kan också se denna sport kallat "black water rafting, och en del människor föredrar termen" grottan slang ", som de anser är en mer korrekt beskrivning av idrotten. Flera företag runt om i världen erbjuder Blackwater rafting turer, framför allt i Nya Zeeland, där sporten har sitt ursprung.

Termen "Blackwater Rafting" är lite av en oriktig benämning, eftersom vattnet inte är svart, och Det finns inga inblandade flottar. Istället deltagarna slitage våtdräkter för att skydda sig mot frossa, och då vet uppblåsta innerslangar. Den innerslangar håller dem flytande, och dämpar dem från potentiellt smärtsamma stötar mot väggarna i grottorna de navigerar. Mest Blackwater takbjälkar bär också pannlampor, så att de kan se vad de gör.

Normalt är Blackwater rafting sker i en grupp, och i många fall medlemmarna i gruppen knyta kontakter med varandra för att se till att de inte kommer att skiljas. När alla har anpassat upp och hoppade i vattnet, börjar resan. Beroende på vilken grottorna, detta underjordiska variant på flotte kan vara relativt lugn, eller det kan vara ett fysiskt krävande äventyr, vissa resor även kombinera klättring med Blackwater rafting.

Fotbollen uppstod i slutet av 1980 i Waitomo, Nya Zeeland. Detta område är känt för sin naturliga skönhet och stora grottor, och inledningsvis Blackwater forsränning var utformad som en särskild behandling för människor som var särskilt djärv eller kanske dumdristig. Det förfinade, har Blackwater rafting gjorts tillgängliga för människor i en lång rad fysiska förutsättningar, med de flesta företag erbjuda flera olika svårighetsgrader för att tillgodose tillfälliga semesterfirare liksom allvarliga utomhus entusiaster. Det är också möjligt att boka resor för företagsevent och andra bygga upp ett förtroende eller grupper bindning.

Grottor kan vara ganska intressant att navigera, eftersom de har ett sortiment av spännande naturliga egenskaper, från märkliga klippformationer till unika självlysande svampar. På en Blackwater rafting resa, kan folk se en rad intressanta saker under jord, och de kan också uppleva känslan av att vara flög över jord forsar och drivande i lugn takt genom stora underjordiska bassänger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.