Vad är America’s Cup?

America's Cup är en internationell kappsegling som lockar en hel del uppmärksamhet och intresse under de år då det hålls. Konkurrenter i America's Cup konkurrerar om att bygga den snabbaste, mest maneuverable båtar, med extremt begåvade besättningar att tävla i denna prestigefyllda Boat Race. America's Cup är också en av de äldsta kontinuerligt körs tävlingar i världen, med en lång och rik historia.

America's Cup startade 1851, när Storbritannien ifrågasatte USA att ett vänligt Boat Race. Amerikanerna byggde en yacht, heter det America , och använde den för att handily slå det brittiska konkurrens, utmanande Storbritanniens marin överlägsenhet. Belöningen för match-race var ett silver ewer, som skänktes till New York Yacht Club i 1857 av den ursprungliga besättningen på America. Enligt gåvobrevet, det dokument som åtföljde donation, besättningen anges som trofé "skall bevaras som en beständig Challenge Cup för vänskaplig konkurrens mellan andra länder. " Detta trofé kom att kallas America's Cup, en anspelning på skonaren som vann första matchen ras, och New York Yacht Club höll fast trofén till 1983, utstå en rad utmaningar från olika nationer. En australiensisk lag bröt den amerikanska Winning Streak, och America's Cup har sedan rest till ett sortiment av båtklubbarna runt om i världen när de kämpar om herraväldet.

Av tradition är America's Cup värd för den nation som innehar trofé. Nationer som vill utmana måste utfärda en formell deklaration, och när det gäller utmaningen förhandlas, konkurrerande båtklubbarna träffas för en serie med nio match lopp. Alla konkurrenter använder yachter i International Americas Cup Class (IACC), som anger en rad begränsningar som syftar till att även de spelregler lite. Även om riktlinjerna är ganska specifika, de lämnar gott om utrymme för förändring och innovation, och de fartyg som används i America's Cup tenderar att vara bland de bästa i världen.

Liksom andra internationella tävlingar som OS, America's Cup är först och främst en vänlig evenemang som syftar till att sponsra en vänskaplig relation mellan konkurrenter. Supportrar från båda nationer visar i allmänhet för att se på matchen och hejar på sina lag på, och America's Cup är vanligtvis täcks utförligt i medierna om försvarare och utmanare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.