In Sports, Vad Choking?

Choking Sportåret är en slang term som avser antingen en enskild idrottsman eller en hel lagets oförmåga att vinna en tävling, eller bara gör bra i en enda konkurrens som ett spel. Termen långt äldre än de flesta organiserade idrottslag i dag och kan ha en gång avser test ges till kvinnor som dömts som häxor att svälja en gemenskap wafer. Om kvinnan kvävdes, är inte en ovanlig händelse med tanke på den stress som kallas en häxa, och misslyckats med att svälja rånet, dömdes hon ofta till döden genom förbränning eller hängning. för idrottaren, rädsla för skada på hans /hennes karriär, förlust av värdefull påskrift kontrakt, och helt enkelt publik uppfattning kan ligga bakom kvävning. Precis när touchdown pass måste kastas, måste bat att träffa en HomeRun behöver löpare att hastigheten över mållinjen, eller trippel axel landat, understryker spelare drosslar, eller med andra ord, ut till den punkt där hans eller hennes resultat är avsevärt försvåras. Det är inte ovanligt för idrottare att uppleva kvävning på ett eller annat tillfälle i sin karriär, även om de är utomordentligt bra på sina valda idrotten.

Choking kan bli följden av idrottare som oroar orimligt om hur marknaden fungerar och som har haft tidigare erfarenheter av inte bra när det behövdes verkligen. Konståkare Todd Eldridge, som gjorde skridsko vackert i icke konkurrenskraftiga arenor typiskt kvävdes i konkurrens. Faktum är att i de flesta av hans stora tävlingar kan du placera nästan spel på det faktum att han skulle falla samtidigt försöka landa hopp. När du såg honom åka skridskor, kunde du se spänningen, ångesten uppenbart skriven på hans ansikte.

Sasha Cohen, en annan amerikansk konståkare tenderade att göra samma sak i tävlingar, men hon stod en av de bästa konståkare av 2000-talet. I praktiken rutiner och utställningar hon var fantastiskt att titta på. När det räknas dock i själva tävlingar, föll hennes skridskoåkning snabbt isär.

Några sätt att förhindra kvävning ha att göra med personlig inställning. En spelare som tror först utföra för honom själv är sannolikt att kväva mindre. Detta kan vara svårt att göra eftersom fans, tränare och lagkamrater kan vara mycket kritisk eller irriterad med mindre än perfekt resultat. Sport psykologer kan hjälpa personer med kvävning genom guidade bildspråk, hjälpa dem att lära sig meditation eller självhypnotiskt praxis som minskar muskelspänningar. Vissa idrottare lyssna på musiken innan deltar i sin idrott som en avspänningsteknik. Ett problem för idrottare är mycket negativ själv-prat som inte är uppenbar på ett medvetet plan. På en undermedveten nivå, grundläggande övertygelse att idrottaren inte kan få jobbet gjort inflytande kroppslighet och förmåga att utföra. Sport psykologi kan hjälpa till när spelarna kan förstå och avfärda dessa negativa grundläggande föreställningar som får dem att kvävas.

Trots denna förståelse, är det alltför stor press att utföra på din bästa ofta utifrån såväl som inifrån. Tränare, fans, och företag kan alla bidra till kvävning i en idrottsman. Alla vill idrottaren att prestera på sitt bästa, och en spelare hör dem ofta skriker ganska högt när han eller hon utför. När detta är ihopkopplad med negativ själv-talk, kvävning kan vara oundviklig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.