Hur är Basket spelat?

Basket innebär att man använder en basketplan, kula och hoops basket och spelas genom att försöka få poäng för varje gång basket är framgångsrikt kastat på bågen och går igenom. Basket är en lagsport som kräver minst fem spelare per lag. Varje person fyller en av fem ståndpunkter som består av två terminer, två punkt vakter och en center. Varje lag har ett utsett tunnband vid varje ände av domstolen. Att få poäng spelare manöver bollen ner domstolen mot sina egna bågen och skjuta (kasta) bollen genom bågen. För att föra ned domstol, kan spelarna droppa (Bounce) för basket med en hand i taget, liksom passerar bollen från en spelare till en annan. När en spelare i bollen stannar dribblingar, måste de passera antingen bollen eller skjuta den. Efter varje skott görs, bollen förändringar till det andra laget. är laget i bollen ansåg brott medan det andra laget anses försvar. När du spelar illa, är föremål för värdering. När du spelar försvar, är målet att stoppa motståndarna i räknandet av antingen stjäla bollen eller blockera ett skott. När det defensiva laget vinner bollen utan den anfallande laget poäng, kallas det en omsättning. Studsade en bom är ett annat sätt att få bollen.

Basket spelas på professionell, kollegiala och amatör nivåer och är en refereed sport. Det finns flera regler som gäller för både offensivt och defensivt, och de varierar på alla nivåer av spel. Fouling är ett brott som gäller för båda lagen och uppnås genom att vidröra en spelare i bollen med händerna eller olagligt att blockera ett skott. Om domaren kallar en foul på en defensiv spelare, är de offensiva spelare får en fri-kasta skott, eller en chans att göra en korg utan störningar. Om en foul begås av brottet, är innehav vänds till försvaret.

Basketmatcher är tidsinställda. Generellt sett är basket antingen spelas i fyra kvartal eller två halvor. Längden av det kvartal eller halv varierar med organisationen och bestäms av nämnda organisations styrelse. Scoring är enkel med varje skott, eller korg, som är värd två poäng vardera. Tre punkter kan göras om en korg är gjord av en viss plats på domstolen. Free-kasta bilder är värda en poäng vardera. I slutet av spelet vinner laget med flest poäng i spelet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.