Är varmluftsballonger Safe?

varmluftsballonger verka på mycket grundläggande vetenskapliga principen att varm luft stiger. Många praxis ballongflygning som en sport och en del människor tycker om det också som en avkopplande fritidsaktivitet. Många natursköna områden erbjuda varmluftsballong turer så att folk kan se jorden från ovan. Generellt varmluftsballonger är ganska säkert, och definitivt säkrare än vissa former av luftfarten. Innan de säkerheten för varmluftsballonger, kan det hjälpa att förstå hur de fungerar. Varje luftballong har en stor säck som kallas ett kuvert, bifogas ett robust gondol eller videkorg. För att få tillräckligt med hissen, luften i påsen värms med hjälp av en låga. När luften värms upp, ballongen stiger. Piloten kan kontrollera stigningen genom att öppna en ventil för att släppa ut luft, vilket gör att ballongen att sjunka igen. När flygningen är slut, kan piloten sakta ut tillräckligt med luft så att ballongen att falla till marken.

Like hängglidare och drakar, varmluftsballonger färdas med vinden. Lotsarna har viss kontroll över sina riktning genom sin höjd, eftersom olika luftströmmarna går i olika riktningar. Normalt piloter väljer tidigt på morgonen för att flyga, eftersom vindhastigheter är fortfarande låg. Låga vindhastigheter göra varmluftsballonger mycket tryggare, och flyg är roligare, eftersom ballongen sakta driver, snarare än att hugg tillsammans.

Vädret är det viktigaste av allt i varmluftsballong säkerhet. Starka vindar och extrema väder som slask och snö är potentiellt mycket farliga. En erfaren pilot kommer inte att flyga under dessa förhållanden. Bra piloter också alltid kontrollera sin utrustning innan du påbörjar en flygning, och de ofta gör backup tankar bränsle och annan överflödig utrustning för säkerhet.

Generellt piloter som vill flyga varmluftsballonger måste få ett flygcertifikat. Detta krav varierar i olika länder, men i många länder finns särskilda kurser och examina som piloter måste vidta för att hantera varmluftsballonger. En privat licens tillåter piloten att flyga med några kompisar, medan en kommersiell licens tillåter piloten att flyga större ballonger och få ekonomisk ersättning för sin tid.

Balloon Rides kan vara väldigt roligt, och de är mycket säkra så länge som passagerare följa anvisningarna av piloten. Människor som upplever yrsel eller rädsla för höjder vill hoppa över den erfarenhet, dock.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.