Är Galopp omänsklig?

Svaret på denna fråga är ganska komplicerat, eftersom båda sidor av argumentet om hästkapplöpning har omtänksamt, passionerad argument. Huruvida hästkapplöpning är omänskligt beror på många faktorer, inklusive vilken typ av racing som diskuteras, hästen, och sin egen tro om djurplågeri. I slutändan är det ett beslut som människor måste göra för sig själva, även om ett växande antal reformvänliga pressar på för förändringar i sektorn för hästkapplöpningar verkar antyda att vissa delar av racing förvisso är omänskliga. I vissa avseenden kan hästkapplöpning anses mycket humana. En mästare häst är en mycket värdefull egendom, och tränare, ägare och personal kommer att göra stora åtgärder för att hålla hästen bekväm, fast, och lycklig. De bästa hästarna får regelbunden massage hästar, kärleksfull kontakt med människor, och en chans att konkurrera med andra hästar, eftersom dessa djur är naturligtvis konkurrenskraftiga, kunde en gång hävda att hästkapplöpning inte kraft djur till ett särskilt onaturligt tillstånd.

När en mästare hästen är klar racing, hästen är oftast pensionerade till stud, eller förvandlas till ett avelssto. Hästar som används för avel är också mycket väl behandlade, utifrån en önskan att säkerställa att de bär friska, robusta, starka unga, och de är ofta i själva verket rätt bortskämd. I alla tider, hästarna får regelbunden skötsel av djur och ständig uppmärksamhet av engagerade personal på. är emellertid bortskämd livet av en mästare inte tillgängliga för alla hästar, och längre ned i näringskedjan av racing industrin man går, desto mer ohyggliga denna sport kan bli. Hästar med lite värde behandlas mer som handelsvaror än levande varelser, och de kan vara brutalt rinna ner i marken innan de säljs till slakt efter att de lever längre än deras användbarhet. Dessa hästar kan drabbas av en rad av obehandlat hälsoproblem, och de kan också bli drogad, slagen, eller kirurgiskt ändras i ett försök att förbättra prestanda, vilket gör deras tillvaro ganska obehagligt.

Fotbollen kan också vara brutal för mid-range hästar som inte gör det i leden i Champions. En enda förödande skada kan göra slut på karriären för en tävlingshäst, lägger sitt öde i fråga, och det stora antalet hästar som årligen säljs i ettåring auktioner, bara en bråkdel gör det till prestigefyllda tävlingar. Resten tenderar att byta händer ofta, vanligtvis rör sig längre och längre ned i näringskedjan i varje steg.

hästsport är också mycket vanlig i många av de frågor som pesten mänsklig sport, bland annat drogmissbruk, över utbildningen och ekonomiska spektakel, mycket till besvikelse för dem som är involverade i sporten ur en kärlek till hästar, snarare än pengar. Människor som vill se reformer i racing industrin har verkat för tätare kontroller och hårdare lagar på alla nivåer, från prestigefyllda spår till län mässor. Många advokater arbetar också i bakgrunden för att hitta bra hem för skadade tävlingshästar, och att visa människor att fritt kan spåra hästar återställas och användas i en mängd olika hästsport.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.