Vilken är den kritiska massan Bike Ride?

Critical Mass Bike Ride är en månatlig cykelloppet som är avsedd att fira cykling och för att påminna allmänheten om alternativ till motorfordon transport, samt unik säkerhetsfrågor som cyklister måste ta itu med. Av konvention, har den kritiska massa Bike Ride hållits den sista fredagen varje månad i städer över hela världen sedan 1992. Den månatliga ride är ett exempel på direkt aktion, som hojåkare tar deras oro på gatorna under den kritiska massa Bike Ride, och rider ofta uppnår en stor mediebevakning i större städer. Den största delen av tiden, är Critical Mass en lugn och rolig händelse, men har det förekommit incidenter med våld och sociala störningar i samband med händelsen i sällsynta fall.

Beroende på staden, den kritiska massa Bike tur kan ha en uppsättning rutt eller ryttare kan bestämma sin egen väg. I de flesta fall är tid och plats för utgångspunkten för den kritiska massan Bike Ride fastställts på förhand. Om färdvägen är inställd, kommer det att delas ut till ryttare. Annars ryttare rösta på väg att ta den dagen, eller turas om att leda Critical Mass cykeltur genom gatorna. I slutet av åkturen, skingra deltagarna att fortsätta med sina dagar. Det finns inget ledarskap bakom kritisk massa, vilket inte är tekniskt existera som en formell organisation, varje cykel rider på en kritisk massa Bike Ride är medlem av kritisk massa, men det finns ingen organisatorisk stadgar eller styrelse.

Begreppet "kritisk massa" kommer från social teori. Tanken är att en grupp människor eller en rörelse tenderar att stagnera förrän tillräckligt många medlemmar samlas och bilda en kritisk massa som pressar sig igenom hinder. Detta kan lätt konstateras med trafik i många delar av Asien, och det kan också ses med sociala grupper som börjar små innan de slutligen tillfaller tillräckligt många medlemmar att agera.

Deltagare i en kritisk massa Bike Ride hopp att påpeka att cyklar är ett utmärkt alternativ till motoriserade transporter, men att de flesta städer inte har tillräckliga säkerhetsåtgärder för att skydda cyklister. Många städer saknar skyddade cykelbanor och andra ändringar gatan som skulle göra pendling med cykel mycket säkrare. Gruppen rida, förutom att vara rolig, även cyklister visar sig åka mer säkert i grupp.

Många Critical Mass kapitel engagera sig i "TOPPEN," en process där cyklister block över trafik, vilket gör att koncernen cyklar att hålla ihop. Några outsiders är kritiska mot TOPPEN, eftersom de tror att den blockerar trafiken, men Critical Mass grupper hävdar att det är säkrare för cyklister, flyttar cyklar igenom mycket snabbare än vad som överensstämmer med konventionell trafik lagar skulle, och låter Critical Mass cyklister att utbilda Bilister och fotgängare medan de väntar. Flesta Critical Mass turer avkastning till utryckningsfordon och fotgängare.

En av de viktigaste klyschor av den kritiska massan rörelsen är "vi är inte blockerar trafiken, vi är trafik . "Cyklisterna hoppas att få folk att tänka på cyklar som en giltig transportmedlet förtjänar respekt. Trots den relativt fredliga avsikter den kritiska massan Bike Ride, har det förekommit incidenter av våld mellan bilister och cyklister under Critical Mass rider, framkalla polisens svar. Dessa incidenter är ganska ovanliga, och bör inte ses som representativa för de åsikter någon utöver de specifika parter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.