Vilka är de paralympiska spelen?

Paralympics är en internationell tävling för människor med fysiska funktionshinder. Namnet är en kappsäck av orden förlamad och OS och dess syfte är att lyfta fram den idrottsliga resultaten av fysiskt handikappade. Både sommar och vinter händelser i de paralympiska spelen arrangeras under samma år och på samma platser i de olympiska spelen.

1948 i Stoke Mandeville, England, organiserade Sir Ludwig Guttmann en idrottstävling som innebar veteraner från andra världskriget med ryggmärgsskador. 1952 gick konkurrenter från Nederländerna spelen. I Rom 1960, var modellerad spelen efter de olympiska spelen och kallades Paralympics. Samma år ingick konkurrens 400 idrottare från 23 länder. I Toronto 1976, tillkom människor från olika funktionshindrade grupper för första gången att de paralympiska sommarspelen. Samma år hölls de paralympiska vinterspelen? Rnsk? Ldsvik, Sverige. I Aten sommaren 2004, den paralympiska spelen deltog över 3. 800 idrottare från 136 länder. är handikapp-OS hålls i samma år som de olympiska spelen. 1988 i Seoul Summer Games och 1992 vid Alberta Winter Games, var händelserna också hållas på samma plats och har alltsedan som följd. Detta berodde på ett avtal mellan Internationella olympiska kommittén (IOK) och Internationella Paralympiska Kommittén (IPC).

IPC grundades 1989 och är ansvarig för att organisera, leda och samordna paralympiska sommarspelen och Winter Games. IPC: s vision är att "att paralympiska idrottare att nå idrottsliga kompetens och inspirera och väcka världen. " de paralympiska idrottarna bestod ursprungligen endast av dem i rullstol. Nu är idrottare med synskada, cerebral pares och amputationer ingår. Special Olympic World Games är en enskild händelse från Paralympics, och hålls för personer med intellektuella funktionshinder.

Den Paralympics värd omkring 25 olika idrottsevenemang. Sommaren händelser Paralympics inkluderar: Bågskytte, volleyboll, friidrott, judo, Rullstolsbasket, Boccia, rullstol Fäktning, cykling, segling, Hästsport, skytte, Wheelchair tennis, fotboll 5-manna, Fotboll 7-manna, Simning, Bordtennis. Fyra av sommarens händelser är unika för Paralympiska spelen:Boccia, Goalball, Styrkelyft och Rullstolsrugby. Vintern händelser att Paralympics är: Alpine Skiing, Nordic Skidåkning, Ice Sledge Hockey och Rullstolscurling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.