Vad jag behöver gå isfiske?

Pimpelfiske är en populär vinter verksamhet i Skandinavien, Ryssland, Kanada och norra delarna av USA med långa, kalla vintrar. För en lyckad utflykt du behöver stark is, någon form av skydd och fiske och akuta redskap.

Först och viktigast av allt, du behöver stark is. Det finns många incidenter av människor, bilar, snöskotrar eller alla terrängfordon (ATV) faller genom isen eftersom människor har dåligt omdöme uppmanar is säkerhet. Ice säkerhet kan fastställas att undersöka, istjocklek, is färg, utetemperatur, vattendjup under isen, typ av organ för vatten och om vattenförekomsten innehåller saltvatten eller sötvatten. Om det finns något rinnande vatten, sprickor, raster, onormal ser åsar, betydande snömodd eller upptining det är farligt att gå på isen, än mindre enhet. Färgen på isen kan också hjälpa dig att avgöra is integritet. Den starkaste isen ha för isfiske är svart, blått eller grönt is. Var särskilt noga med att mäta halka eftersom den är ny. Efter många dagars under-frysning väder, är vit is den vanligaste. Det är säkert, men det måste vara dubbelt så tjock svart, blått eller grönt isen för att stödja samma vikt.

 

Generellt riktlinjer för istjocklek är följande:

  • 3 "(7 cm)-Don't go on ice !!!!!
  • 4 "(10 cm)-Ice kommer att inneha cirka £ 200. (91 kg) Det är okej att gå eller is fisk.
  • 5 "(12 cm)-Ice kommer att inneha cirka £ 800. (363 kg) Du får köra din skoter eller ATV på isen.
  • 8"-12 "(20 till 30 cm)-Ice håller mellan 1500-2000 kg. (680-907kg) Du kan köra din bil på isen eller att fiska med en stor grupp människor.
  • 12 "- 15" (30 till 38 cm)-Ice kommer att hålla över £ 2. 000 . (907 kg) Det är okej att köra din lastbil eller van på is.

När du har fastställt hur stark din isen vid isfiske, är det andra du behöver skydd. Vissa människor väljer att klä sig riktigt varm och inte använda skydd alls, men detta verkligen kräver att du trotsa elementen och rekommenderas inte. När isen är tillräckligt stark, vissa människor använder bara sina fordon för skydd. Andra bogsera en is hus, även kallat en is hydda eller shanty, ute på isen så att de kan få ut av vinden utan att behöva gå fram och tillbaka till sina fordon. Större isen hus har en botten med områden som öppnas där du kan borra hål för fiske och de kan ha utrymme för en TV och ett stort utrymme värmare, en generator och även våningssängar. Mindre is hus kan vara bottenlöst eller bara har plats för en vak och en person.

 

Slutligen, kan du inte gå isfiske utan dina prylar. Du behöver en Isborrar att borra din fiskelycka hål och en mätanordning för att mäta isens tjocklek och vattendjup. Finns hand skruvar för tunnare is eller elektrisk skruvar för hårt att borra igenom tjocka isen.

 

Två av de mest populära alternativen för att fånga fisk är tipups och jig stavar. Tipups placeras över hålet med ett lockbete och en linje. De är fjäderbelastade så när en fisk biter en flagga dyker upp. Tips ups fungerar bra om du bor i ett område som gör att du kan fiska flera rader. För en mer händer tillvägagångssätt bör du använda en jigg spö, vilket egentligen bara en liten metspö. Förutom att föra din mobiltelefon, första förbandslåda, en nödsituation filt och ett ombyte i en vattentät påse, faller resten av redskap som du behöver för isfiske vid normal kyla redskap. Bär din mössor, vantar eller handskar, ansiktsskydd, termisk underkläder och strumpor, stövlar snö. Om du har en is hus som passar ett mellanslag värmare, bör du klä sig i lager eftersom det kan bli mycket varm.

Till sist, är det viktigt innan du går isfiske att kontrollera att lagar och förordningar i ditt område. Många ställen måste du köpa ett fiskekort och de har riktlinjer för hur många rader och vilka tider på året kan du sätta dina is hus rum eller när det skall bort isen.

1331807500.pdf 1331807515.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.