Vad är vissa typer av Dive Gear?

Dive redskap används av människor som vill att dränka sig i vatten under längre perioder, och kommer i många former och storlekar. Den mest anmärkningsvärda typen av dyk redskap är Sluten Underwater andningsapparat eller dykutrustning, som finns i två huvudkategorier: öppen krets och slutna redskap. Utöver de andningsutrustning själv, finns det dock en rad ytterligare dyka redskap att en dykare kan lita på att deras erfarenheter trevligare.

öppen krets dykutrustning är den enklaste typen av dyk redskap, och är också den vanligaste. Det är ofta endast kallad en Aqualung, och innebär att dykaren andas in från utrustningen och andas ut i omgivande vatten. Öppen krets utrustning uppfanns av Jacques Cousteau, och den moderna enda slang typ uppfanns av Ted Eldred. Alternativet till en öppen krets redskap är slutna redskap, ofta kallad Rebreather. I en Rebreather system är inandningsluften från utrustningen och utandad tillbaka till utrustning, där det bearbetas så att den kan andas igen.

 

För längre dyk, ett slutna system är ofta att föredra, eftersom längre löptider kan uppnås med en jämförbar vikt. Till exempel, limmat genomsnitt Rebreather tank och anständigt natronkalk skrubbern för att filtrera luften kan tillåta dykningar på fyra eller fem timmar. Däremot kan en genomsnittlig öppen krets för ett dyk på bara en timme eller mindre, vilket gör det bra för sport dykning, men lite annat.

 

Andra typer av dyk redskap undfly både öppna och stängda -krets SCUBA helt. En snorkel, till exempel, är en väldigt low-tech form av underwater-andningsapparat, som huvudsakligen består av korta röret som gör att ett grunt dykare att hålla sin mun och näsa under vattnet samtidigt som man andas luft från ytan. En yta som tillhandahölls dykning systemet liknar en snorkel, utom med en mycket längre rör, pumpar vatten ner djupt för att upprätthålla dykaren. Ursprungligen användes för lång professionell dyk, men i den moderna världen är det ofta som Snuba ® utrustning till djup på endast 20 till 30 fot (6-9m) för turister. Förutom andningsutrustning , dyka redskap ofta även någon form av skyddsutrustning för att skydda kroppen. En våtdräkt eller torrdräkt är den typ ses oftast, som ger skydd mot den extrema kylan ofta ses i stora vattendrag. Våtdräkter tillåter vatten att tränga in i neopren lagret och skapar ett isolerande skikt av vatten som håller kroppen varm. Torrdräkter, däremot, används i mycket kallt vatten, eller i varmare vatten när dykare förväntar sig att vattnet under lång tid, och faktiskt hålla vattnet från att komma in alls. Dräkterna är ofta utformade för att erbjuda skydd mot stick, eller från slitage från klippor eller korall.

 

Andra stycken dyka redskap inkluderar fenor, som möjliggör en dykare att tränga undan mer vatten när du flyttar sina händer eller fötter, anordningar flytförmåga som ett bakstycke eller bärighet kompensator, och elbilar dykare framdrivning för att hjälpa en dykare gå snabbare och längre. Dykare kan också bära särskilda Mask, undervatten ficklampor eller facklor, dykning knivar, vikter, eller lyfta påsar att bidra till saker upp till ytan.

 

13221821015.pdf 13221821017.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.