Vad är sätta svansen på åsnan?

sätta svansen på åsnan är ett spel som innefattar rörelse, fysisk bemärkelse, och samordning, och används främst vid fester för barn. När spelas på fester är det ofta används bland ett antal spel, såsom musikaliska stolar och blindman's buff, som ger en möjlighet för att ta emot familjen för att ge gästerna små presenter. Målet med spelet är att placera åsnans svans så nära som möjligt den plats där den egentligen borde vara. Vanligtvis kommer vinnaren av en rund få ett litet pris eller token.

Förberedelser sätta svansen på åsnan
Att förbereda sig spela sätta svansen på åsnan, behöver du en stor bild på en åsna utan svans och separat cutouts av svansen som hör på åsnan var märkt med deltagarens namn eller initialer. Du behöver också en ögonbindel. Kommersiella uppsättningar finns tillgängliga. Krävs också är en anslagstavla minst lika stor som på bilden för att lägga fram det på och en Häftstift push pin för varje svans. Varje svans har sin please eller push pin drivit igenom det, höger till fel sida, och de är noggrant som anges. Observera att utbyten kan göras för någon av dessa objekt: ? Du kan använda en bild av ett annat djur än en åsna
? Du kan tejpa bilden noga på en vägg istället för att använda en anslagstavla,
? särskilt om små barn leker, kanske du vill använda en bit dubbelhäftande tejp snarare än något skarp nå en svans.

Välj en tydlig, säker zon där spelarna kommer att vänta på sin vänder och genom vilken spelaren med svansen kommer att arbeta mot bilden att försöka placera sin svans där den hör hemma. Eftersom spelarna får huvudet av i helt fel riktning, är det viktigt att ett ganska stort område vara säkert för dem att gå igenom ögonbindel. Antingen fästa bilden på en vägg eller fästa det på anslagstavlan och luta anslagstavlan mot en vägg, se till att det är ordentligt stagade.

Spelar sätta svansen på åsnan
I taget, ögonbindel barnen, hand dem svansen som du har märkt dem, och vänd dem sakta runt vid utgångspunkten. Punkt dem exakt på väggen där åsnan bilden, och steg tillbaka. Alla övriga spelare bör hålla sig borta från ögonbindel barnets sätt som han eller hon gör hans eller hennes väg till en vertikal yta och fäster svansen.

Barnet ska gå med utsträckt arm och placera svansen så snart man rör vid väggen, med hjälp av en vuxen om det behövs. Känsla kring att identifiera konturerna av bilden, till exempel, är inte tillåtet. Hjälpa barnet att ta bort ögonbindel och delta i skratt vid placeringen av svansen innan blindfolding nästa barn. Upprepa processen tills alla barn har haft tur. Därefter samlas alla att granska bilden och identifiera vinnare den spelare som har gjort det bästa försöket att sätta svansen på åsnan i rätt position.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.