Vad är några grundläggande Sailing villkor?

Segling är spännande och roligt även på en vik eller ute på öppet hav. Ibland segling ordförråd är förvirrande för människor som är nya i sporten. Bekanta dig med grundläggande segling villkor kommer att göra segling säkrare och roligare. Om du är ny på segling, se till att gå ut med en erfaren seglare, så att du kommer att ha en kunnig partner.

Några av de viktigaste segling termer för Orientera dig på en båt. När du är på däck och vänd mot framsidan av fartyget, eller båge, styrbord är till höger och porten är till vänster. Dessa riktningar är fasta i förhållande till fartyget. Därför inte styrbord inte bara betyder "rätt" betyder det högra sidan av fartyget. Som ni gå mot aktern, eller rygg, en segelbåt, är du flyttar akterut. Dessa segling villkor är viktiga att känna till i nödsituationer. Det finns också ett antal segling termer när det gäller väder och vind. Termen "Windward" används för att ange riktningen varifrån vinden blåser. Segelbåtar tenderar att röra sig med vinden, vilket gör lovart riktning en viktig sak att veta. Båtarna har ofta windsocks som de använder för att orientera sig med vinden. Motsatt riktning kallas Lee, som också används för att indikera en skyddad plats. är Seglet själv fäst vid masten, en vertikal stav som sträcker seglet längden. Längst ner på masten är högkonjunktur, en lång stång fäst till foten av seglet. Bommen kan flyttas till position seglet fördel för båten. Du bör vara försiktig att flytta runt bommen, eftersom det kan skada ditt huvud om du stöter på det, eller den springa in i dig. Båten sägs vara fullt riggad när seglet, linor, nyckelband, och så vidare är närvarande. Det finns särskilda seglar villkor för olika typer av segel, som används i olika situationer.

Andra segling villkor inkluderar rodret, som används för att manövrera fartyget. Rodret är en platt bit trä, metall eller glasfiber som kan vridas, tvingade fartyget att göra med det. Rodret kan styras av ett hjul som ligger i fören, eller kan kontrolleras direkt akter. Mindre segelbåtar vanligtvis inte är utrustade med ett hjul på grund av det utrymme den tar upp.

Det finns många andra seglar termer att lära sig, allt från livsmedel som kommer ut ur köket särskilda segling villkor för unika väderförhållanden. De grundläggande villkoren ovan gör dig bekant med de centrala punkterna i en segelbåt, och du kan känna ett större förtroende till havs. Om du bara lära sig att segla, kom ihåg att segla med erfarna personer och att följa deras anvisningar, särskilt i nödsituationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.