Vad är några biljardspel?

Biljard beskriver spel som spelas med cue klubbor och bollar på en duk täckta, rektangulärt bord. Pocket biljardspel spelas på ett bord med fickor och använder ofta många bollar, medan carambole biljard Matcherna spelas på ett bord utan fickor och bara använda två bollar och en köboll. Biljardspel anses vara i klassificeringen av Biljard, eller spel pool. Vissa typer av biljardspel är: skära halsen, åtta boll, nio boll, biljard ficka eller straight pool, engelska och biljard.

Engelsk biljard var det viktigaste biljardspel spelas i Storbritannien från 1770 till 1920. Snooker blev mer populära i Storbritannien efter 1920. Både snooker och engelska biljard är Biljard spelas på sex hål bord, men engelska biljard använder bara tre bollar medan Skidskytte använder 22 bollar. Biljard blev populär i Frankrike och USA liksom i många andra länder i världen.

Straight pool eller kontinuerlig biljard ficka, använder 15 bollar i racket och bryta måste ha köbollen liksom två av de andra bollar, kallade bollar, gå till järnväg. Om de tre bollarna inte går på järnväg, två punkter subtraheras och motståndaren kan välja att ha brytarens försöka igen eller accepterar tabellen för honom eller henne själv. När du ringer varje skott, både bollen och ficka måste namnges. I biljard spelet kallas nio boll bara det lägsta numret nio bollar används. Den som sänker nio boll på en rättslig skott vinner. En spelare förlorar automatiskt nio boll med tre fouls, eller missar, i rad. Den biljard spel åtta bollen, även kallade amerikanska åtta bollen, har många variationer i dess regler. Vissa bestämmelser att vinnaren är den som sänker åtta boll på en rast. Andra regler hävdar att om de åtta bollen är sänkt på en rast, är det varken en vinst eller en förlust. Brittiska pubar ha olika regler för brittiska åtta bollen och bollar Cue är också olika. I amerikanska barer, är den vita bollen större än bollar, medan brittiska pubar köbollen är mindre och mer lättviktig än bollar.

Bandfink är en biljard spel för tre personer. Bandfink ofta spelar för skojs skull snarare än som ett skicklighetsspel. Varje spelare har fem bollar. En spelare har nummer ett genom fem, spelare två har nummer sex till tio och spelare tre har nummer elva till femton. Syftet med skära halsen är att sänka de andra spelarnas bollar och vara den enda aktören med en boll kvar på bordet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.