Vad är historia Skateboarding?

historia skateboarding omfattar årtionden av förändring, uppfinning och utveckling. Gryningen till sporten som idag började på 1950-talet när de surfar stod på sin höjdpunkt, och även om skateboarding har haft sin andel av negativa konnotationer, är det en av de evolutionära sport hittills.

födda Den allra första skateboard i den gamla trä skotrar utan mjölk lådan fronter och handtag. Huvudsak var de två av fyra trästycken bifogas hjulen rullar skridsko. De flesta av de allra första skateboard deltagarna var också surfare, och när de insåg att de kunde simulera våg rider på gatan, skateboarding började utvecklas historia. Roller Derby Skateboard var den första detaljhandeln styrelse 1959, följt av massproducerade skateboards, som har inspirerats av surfbrädor.

Under åren mellan 1960 och 1963, över femtio miljoner skateboard såldes. Skateboarding var en av de snabbast växande sporterna trender någonsin tills det kom till en krascha stopp år 1965 på grund av säkerhetsskäl farhågor till och av allmänheten från många källor. Företag fram till denna tidpunkt hade kämpat för att hålla jämna steg med efterfrågan på skateboard, och mycket litet forskning hade gått i säkerhet. Det hade varit många olyckor och även dödsfall, som inspirerade säkerhet förordar att motverka idrott, och det gick in i en svacka som slutade den tokig-men bara för en kort stund. I mitten av 1970-talet, skateboarding var återupplivas efter Larry Stevenson uppfunnit nya däck med kicktails och uretan hjul infördes. Mer uppmärksamhet ägnades däck design, lastbilar och hjul, samt storlekar och former, skateboard blev mer varierad. Street skating blev frodas gång, medan en del mer vågade åkare sökt upp spänningen genom att åka skridskor tomma simbassänger och andra vertikala ytor. Under detta årtionde framkom skate parker, men i slutet av årtiondet, skyhöga försäkringar priser och brist på närvaro är mest för att stänga.

Skateboarding gick nästan under jorden i början av 1980-talet, med barn tvingas skapa terräng och ramper i sina egna trädgårdar som skateboard hade förbjudits på många offentliga platser. Men i slutet av 80-talet, skateboarding började övergå från en upprorisk tidsfördriv till en accepterad idrott. Vertikal skaters gillar Tony Hawk och Steve Caballero och skridskoåkare gata inklusive Mark Gonzales och Mike Vallely gav skateboarding en professionell sport bild.

Under 1995 har när ESPN omfattas skateboard vid första X-Games, började idrotten att betraktas som professionell, och skateboard tagits med i X-Games sedan dess. Många terränglöpning skateboardåkare har även synts i vinter-OS tävlar i snowboard. Idag är det klart att skateboard har ristat sin egen nisch i samhället och i idrottsliga historia. Det bär sin egen stil och attityd som har gått från uppror till mainstream.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.