Vad är ett hattrick i Fotboll?

hattrick i idrott hänvisar ofta till räknandet tre gånger i följd. Termen hat trick kan härröra från olika trick som utförs med en hög hatt på magi. På ett sätt det hat trick kräver stor skicklighet och lite magi för att åstadkomma. har dock termen hat trick Sportåret sina rötter i cricket, där ett Bowler fick en hatt när du har lyckats ta tre wickets. Nu i cricket, ett plommonstop som framgångsrikt förlusterna tre batsmen tros ha utfört hattrick. Det måste vara tre i rad för att betraktas som ett hat trick. Den hattrick migrerat till världen av båda formerna av hockey. Det betydde i allmänhet att en spelare hade gjorde tre gånger i ett spel. Det är således inte behövde bli tre i rad, men bara tre i ett spel för en spelare att ha klarat ett hat trick. Den hattrick i fotboll är i stort densamma som i hockey. En spelare får poäng tre mål i en match. I fotboll, räknas Penalty Shots inte som en del av ett hat trick. Betyg måste göras under den icke-straff delar av spelet.

Fotboll definierar egentligen flera olika typer av hattrick. A flawless hattrick i fotboll hänvisar till tre mål som görs av samma spelare under en enda period. De tre målen skall antecknas i följd för det hat trick att vara felfri. Om till exempel en annan spelare gör mål i mellan tre poäng genom att en enda aktör då hat trick är inte felfria. En annan typ av hattrick i fotboll är den gyllene eller perfekt hattrick. Detta kräver enorma skicklighet som ska utföras, och är sällan uppnås. Enligt definition för den perfekta hat trick, måste spelaren poäng tre mål: en från höger fot, en från vänster och en från huvudet.

En liknande begrepp som används för amerikansk fotboll är "threepeat. " Ofta threepeat hänvisar till att vinna tre Super Bowl i rad. Ibland threepeat kan tillämpas för att vinna tre nationella eller division mästerskap i rad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.