Vad är en studsmatta konkurrens?

en studsmatta konkurrens är en gymnastik sport utförts medan studsar på en studsmatta. Konkurrenter använder akrobatisk flyttar för att få poäng från domare i officiella konkurrens. Flyttar utförts efter studsande på studsmattan på en höjd av cirka 25 fot (ca 7,5 m). Trampolining kräver atletisk styrka och kroppskontroll och har varit en olympisk sport sedan 2000. en studsmatta konkurrens innebär bakåt och framåt volter, vändningar, rotationer, och en mängd andra rörelser. Starter och landningar kan ske från fötterna, framsidan av kroppen, eller baksidan av kroppen. Rör sig i en studsmatta konkurrens utförs med många olika kroppsliga drag, och involvera de flesta kroppsdelar. Det finns tre grundläggande steg i en studsmatta konkurrens. En rak flytta utförs med hela kroppen raka-ben och nacke raka och armarna ned längs sidorna. En piked flytta utförs med ben och armar både rakt ut i 90 graders vinkel mot kroppen-armar och ben i denna övergång ibland röra på händer och fötter. Ett stoppade flytta utförs med ben och armar både böjda knän dras in i bröstet och armarna viks runt benen. Denna åtgärd är jämförbar med en "kanonkula" dyka i en pool. Dessa åtgärder utförs med rotationer och volter av kroppen i olika vinklar och olika svårighetsgrader.

en studsmatta konkurrensen måste startas på fötterna och slutade på fötterna, och 10 smaker från ytan på studsmatta fylls i mellan. Tävlingar görs på reglering stora trampoliner, och bedöms av tre rutiner. Poängen ges i en studsmatta konkurrens på en 10 gradig skala, baserad på slutförandet av rörelser, svårighetsgrad och kroppsform. Svårighetsgrad bestäms av varv läggas ut på tre Trampolining drag. Ett halvt varv till på ett par småsaker, till exempel, lägger en halv punkt. En hel volten, då skulle lägga en hel svårighetsgrad punkt.

studsmattan konkurrens blev en populär sport i NCAA gymnastik mästare George Nissen. Studsmattan sporten uppfanns 1937. Det blev först populärt på gymnasier och högskolor i USA. Den flyttade sedan till Europa och den första VM hölls 1964. Sporten i studsmatta konkurrens blev populär internationellt under 1970 och 1980 och började att domineras i turneringar för européerna och inte minst länderna i fd Sovjetunionen.

1331807311.pdf 1331807496.pdf


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.