Vad är en ergonomisk Saddle?

En ergonomisk sadel är en sadel som har utformats för att öka komfort för häst och ryttare. Förutom att vara roligare att bära och använda, ergonomisk sadel också främjar god hälsa, och oftast ökar sambandet mellan häst och ryttare, en bättre kommunikation och främja en stark relation. Flera sadel företag tillverka ergonomiska sadlar, och det är även möjligt att beställa en ergonomisk sadel som har specialanpassade monteras på häst och ryttare.

Ur synpunkt av hästen, den viktiga frågan med en sadel är hur den sitter på baksidan. Historiskt sett har sadlar inte riktigt utformad med hälsa hästryggen i åtanke, och många hästar utvecklades ryggproblem som följd. Ergonomisk sadel fördelar vikten på ryttaren jämnare, undvika att heta fläckar på baksidan. Den omkrets är också avsedd att öka komforten, och utformningen av sadeln och omkrets inte hindrar den naturliga rörelser för hästen. för ryttare, kan många timmar i en dåligt utformad sadel vara ansträngande. Sadeln kan skapa smärtsamma tryck på bäckenet och svanskotan, och sadeln kan också främja felaktiga arbetsställningar, skapar ryggproblem för föraren och minska ryttarens kontroll över hästen. Ergonomisk sadel mönster minska trycket genom att sprida ryttarens vikt, och främja god hållning genom att göra det lätt för ryttare att sitta ordentligt och bekvämt, även för långa timmar. P

Ergonomi sadlar brukar ibland refereras till som tröst sadlarna, referenser det faktum att de gör rida mer angenäm. Komfort åt sidan, en ergonomisk sadel kan vara en mycket god investering för en seriös ryttare till gagn för ryttare och häst lika. Specialiserade sadlar för dressyr, hoppning och annan ridning händelser kan köpas, alla med unika ergonomiska egenskaper som har anpassats till de specifika idrotten med bidrag från ryttare, veterinärer och sadel beslutsfattare.

Helst bör en ergonomisk sadel monteras före köp, för att avgöra om det kommer att samarbeta med häst och ryttare. Montera en sadel innebär att man följer en rad åtgärder för att se till att sadeln sitter ordentligt på hästen utan att skapa tryck poäng eller hot spots, och det kan kräva en följd av justeringar av sadeln för att säkerställa att den passar ordentligt. Ryttarens komfort och hållning måste också beaktas i beslag. Vissa saddleries erbjuder montering samråd, och många har utbyte politik för förare som behöver ta en sadel hem för att passa det. När det gäller skräddarsydda sadlar kommer sadelmakaren ofta besöker hästen i ladan för en rad mätningar och installationer.

Begreppet "sadel" kan också hänvisa till en cykel plats. Ett brett utbud av ergonomiska cykel finns platser för cyklister som vill förbättra prestanda och rida mer bekvämt. När det gäller cyklister, köpa en ergonomisk sadel är betydligt mindre komplicerat, eftersom det bara behöver monteras på ryttarens komfort, inte montera talet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.