Vad är en Penny Farthing cykel?

A Penny Farthing cykel är en 19th century uppfinning som gjorde det möjligt för människor att ta sig runt kullerstensgator snabbare än att gå och säkrare än sin föregångare, Boneshaker. Vi erkänner Penny Farthing cykeln som fashioned väsentligen gammal cykel, med sin enorma framhjulet, miniatyr bakhjulet och höga plats vid nästan ögonhöjd. De har konstruerats och byggts om under TBE 1870-talet, tills de fångas på och som drivs av cykling vurm av 1880-talet.

A Penny Farthing cykel namn kommer från jämförelsen med stora framhjul till en slant och diminutiv bak hjul till ett öre mynt. Cykeln sitter så högt, behöver den en montering steg för att komma upp till sätet, som kallas en hängmatta sadel. En enkel broms fungerar på framhjulet. Pedalerna är svetsade direkt på ratten, hur ett barns modern trehjuling verk. För att kompensera för bristen på redskap och en kedja, hade framhjulet en största omkrets, så att benen kan arbeta mindre och omfatta mer mark. A Penny Farthing cykel var på höjden, med modeller för att kompensera för barns gestalt, från cirka 30-60 "(76-153 cm). Någon kan ha valt en Penny Farthing cykel över ett Boneshaker eftersom dess kropp var helt i metall, i stället för trä. En annan förbättring var riktigt gummidäck på hjulen, snarare än vanligt trä hjul omfattas av järn som skramlade, bucklig, eller splittrade. Även dessa förbättringar kunde inte hålla Penny Farthing cykel orsakar ryttare att "ta ett huvud" och falla framåt. Höga tyngdpunkt frestas att cykeln spets när den träffade en annan cykel, en hund, ojämn beläggning, eller en liten sten.

Inte bara ett öre öre cykel få folk från plats till plats, förebådade det början på en cykel klubb modefluga. Riders skulle gå med lokala klubbar, köpa matchande uniformer och hattar, brodera namn på klubben på deras bröst, och gå vidare ut på helgerna. De skulle ha tävlingar, tävlingar, hinder och utmaningar kurs. Cykling klubbar populärt även cyklar i en tid då häst och vagn konkurrerade om utrymmet på vägen.

Några entusiaster hitta klassiska, antika Penny Farthing cyklar att återställa, rida , eller samla. Det finns även företag som gör anpassade reproduktioner eller original kopior som försöker komma så nära som möjligt till en verklig Penny Farthing cykel. De har bildat klubbar i USA såväl som Europa, komplett med gammaldags kläder och söndag rider morgon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.