Vad är en Isfiske House?

En isfiske hus är en struktur som används för att skydda en fiskare från vinter delar, medan fisket genom ett hål i isen. Isfiske hus hålls mörkt, vilket gör vattnet under den snötäckta isen verkar glöda och lysa upp fisken. Vissa isfiske hus värms upp, medan andra även är utrustade med bankar och kaminer. Isfiske hus kan hyras, köpas färdiga, eller så kan du bygga din egen. En tillfällig isfiske hus är lätt att bygga, även en nybörjare klarar det. Boka en stor bräda av trä, t. ex. en bit plywood, på isen. Markera en cirkel på planka att representera hålet isfiske. Du kommer att skära ut det här senare. Hitta stora pinnar runt den frusna sjön. Pinnarna ska vara så lång som du vill att huset isfiske tall.

Bygg en ram för isfiske hus med stora pinnar. Om du vill kan du ta trästolpar hemifrån för att bygga ramen, i stället för att hitta pinnar. Säkra stavar eller tjänster tillsammans med snöre. Placera ramen över toppen av plywood.

Drape en tung, mörk filt eller en stor bit av segelduk över ramen för isfiske huset. Du kan också måla filt eller duk med primer för att hindra ljuset från att bryta igenom. För att förhindra att täcka blåser bort i vinden, fäst det på ramen med stora knappnålar, säkerhetsnålar eller snöre.

Stack upp en barriär av snö runt kanten på isfiske huset för att hindra ljuset från att bryta igenom. Inuti Shanty, sopa bort snön från marken så att du kan se genom isen. När solen utanför speglar genom isen i mörkret fiske shanty kommer vattnet verkar glöda under.

Använda en isen såg, skära ett hål i plankan först. Du kan också använda en Tigersåg för denna del, om så önskas. Jab ett hål i isen med isen såg och skära runt i en cirkel. Ta bort isen bitar med en slitsad sked. Håll vattnet från omfrysning och täcker hålet genom att skrapa kanterna då och fiske.

Konfigurera en stol framför isfiske hålet. Sätt ditt metspö och vänta. Om du är spjut fiske, kan det vara lättare att stå kvar och titta för fisk genom isen. Ta med massor av filtar och varm choklad för att hålla värmen i ditt isfiske hus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.