Vad är en Iron Man konkurrens?

Iron Man konkurrens är en världsomspännande händelse som utmanar konkurrenterna att slutföra tre sportevenemang. Evenemanget, som består av simning, cykling och löpning, hålls varje år i Kailua Kona, Hawaii. Konkurrenter i Iron Man tävlingen måste först fylla i en 2,4 mil (3,86 kilometer) simma över Kailua Kona Bay. Sedan måste de Bike 112 miles (180,2 km) från Keauhou till Hawi och tillbaka igen. Slutligen måste konkurrent köra 26,2 miles (42,2 km) längs kusten från Keauhou till Keahole Point och sedan till Kailua Kona.

För att tävla i Iron Man konkurrensen måste idrottsman vinna en av de tider som finns tillgängliga i ett antal inhemska eller internationella platser. Några platser som värd för kvalificerade händelser inkluderar Japan, Sydafrika, Kanarieöarna, Europa och USA. Varje plats har olika antal tillgängliga tider, och hur de vann skiljer sig från en plats till nästa. Vissa platser är också göras tillgängliga genom ett lotteri ritning.

Iron Man konkurrens kördes första gången 1978 och har pågått sedan dess. Det föddes ur en debatt bland idrottare som var mest lämpliga-simmare, cyklister och löpare. Även om Iron Man konkurrens har pågått varje år, flyttades den till oktober varje år i stället för februari, vilket var då den ursprungligen ägde rum. Övergångsperioden var 1982, och som ett resultat, det fanns två Stålman tävlingar det året.

Från sin blygsamma början har Iron Man konkurrensen ökat dramatiskt. I själva verket var den första tävlingen värd för endast elva konkurrenter. Följande år visade cirka 50 konkurrenter upp för chansen att vinna den prestigefyllda titeln Iron Man. Endast femton av dessa idrottare faktiskt tävlade, men liksom konkurrens sköts upp på grund av dåligt väder. Idag ser Iron Man konkurrens över 1500 konkurrenter årligen.

Antalet konkurrenter Iron Man skulle vara ännu större om de inte var tvungna att först passera genom den rigorösa kvalificerande händelsen. I själva verket mer än 3000 hoppfulla i lotteriet iron man varje år i hopp om att finna en plats. Det är dock endast 150 Iron Man platser tilldelas genom det lotteri amerikanska medborgare, och 50 delas internationellt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.