Vad är den olympiska fackelstafetten?

Den olympiska fackelstafetten är ett internationellt evenemang som syftar till att få hela världen som arbetar med de olympiska spelen, en symbol för broderskap och vänskap som innebär att idrottare från många länder spridda över hela jorden. Under loppet av den olympiska fackelstafetten, är en flamma ständigt gått från fackelbärare till fackelbärare i hela världen, reser från Olympia, Grekland, vid stadion där de olympiska spelen arrangeras, där lågan används för att tända en kittel. Denna gryta sedan förblir tänd så länge de olympiska spelen.

På vägen passerar den olympiska elden genom tusentals händer och resor i vissa mycket ovanliga sätt att ett urval av platser. Som Flame resor, är evenemang som anordnas för att fira det i större städer, och dessa händelser också generera spänning om OS. Den olympiska fackelstafetten vanligtvis börjar flera månader innan en planerad olympiska spelen för att den olympiska elden att följa en slingrande och komplicerad färdväg.

Fire har många föreningar i många kulturer. För grekerna, är eld nära samband med Prometheus, som stal elden från Zeus och en eld brinner under hela den antika grekiska olympiaden. Under 1928 förnyades traditionen att hålla en låga brinnande under OS, och arrangörerna kom upp med idén att skapa en OS-fackelstafetten som skulle börja på en gammal plats för de olympiska spelen. Den olympiska facklan relä inleds med en ceremoni i Grekland, där en grupp kvinnor klädda som prästinnor tänder Moder Flame med en parabolisk spegel och solens strålar. När lågan är tänd, är det överförs till en fackla som har utformats för att motstå kraftiga vindar och regn, och den olympiska fackelstafetten påbörjas, med lågan som transporteras via större städer till fots och sedan transporteras via snabbare metoder för transport mellan stora punkter på linjen. Den olympiska fackelstafetten kan resa med flyg, i vilket fall lågan är innesluten i ett särskilt fall att följa regler flygsäkerhet. Ficklampan kan också åka båt, häst, rullstol, kamel, skidåkare släde, snorkler, vilket var fallet under OS 2000, när den olympiska facklan färdats vattnet längs Stora barriärrevet, eller någon annan typ av transport du kan tänka . Vem som helst kan bli en fackelbärare, trots att den olympiska kommittén vanligtvis söker upp människor som har gjort betydande bidrag till samhället, alltifrån NASA forskare till sekreteraren i FN.

När facklan anländer på Olympiastadion, används den för att lätta grytan för spelen. Ofta en hög profil friidrottare från strålkastarna värdnation grytan, och han eller hon är tillsammans med en procession. I vissa fall kan den slutliga fackelbärare göra en splashy inträde som referenser sin sport. Bågskyttar, till exempel, har använt brinnande pilar att tända den olympiska Cauldron.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.