Vad är Special Olympics?

1968 ställde Special Olympics ut att förändra allmänhetens syn på barn och vuxna med intellektuella funktionshinder genom att inrätta en ny revolutionerande atletisk händelse. Special Olympics ger idrottare, varav många har tillstånd såsom Downs syndrom eller Fetal Alcohol Syndrome, en möjlighet att visa sina kunskaper i 30 olika OS-typ sport. Utbildning sker året runt och evenemang hålls för både sommar-och vintersporter.

Idag är Special Olympics den största organisationen i världen med syfte att hjälpa människor med intellektuella funktionshinder. Det finns över 200 Special Olympics program som pågår i 160 länder runt om i världen. Special Olympics evenemang har arrangerats i USA, liksom i länder som Kina, Indien, Rwanda, Japan, Irland, och Afghanistan. Att delta i Special Olympics erbjuder många fördelar. Idrottare förbättra deras självförtroende, stanna vältränad, och utveckla starkare motorik samtidigt träffa nya vänner. För många idrottare, som har en chans att utmärka sig de valt Idrott ger också en känsla av prestation som finns kvar långt efter det att händelsen har passerat. Men Special Olympics "ed" Låt mig vinna. Men om jag inte kan vinna, låt mig vara modig i försöket "hjälper till att påminna deltagarna om att det arbete de lägger fram är lika värdefull som resultatet av tävlingen.

Eftersom Special Olympics är en icke vinstdrivande organisation, det är mycket beroende av stöd från frivilliga. Varje år, över 700. 000 personer bidra med sin tid och kompetens för att nå framgång med denna minnesvärd händelse. Föräldrar, vänner, lärare och syskon till Special Olympics idrottare uppmuntras att frivilligt sin tid till stöd för organisationen. Det finns också frivilliga möjligheter för studenter, vårdpersonal, lag tjänstemän för brottsbekämpning, amatörnivå, och medlemmar i lokala civila grupper.

Special Olympics har gjort det enkelt att ge ekonomiskt stöd till organisationen samt . Special Olympics har inrättat matchande gåva relationer med tusentals arbetsgivare från hela USA, så att berörda personer att dubbla eller tredubbla värdet av sina avdragsgilla donationer. Special Olympics tar också emot donationer av frequent flyer miles för att hjälpa till att täcka kostnaden för transport för idrottsmän och deras familjer.

Även om Special Olympics ibland förväxlas med Paralympics, bör det noteras att dessa organisationer tjänar två helt olika syften. Paralympics erbjuder eliten konkurrensmöjligheter i 25 olika sporter för idrottare med funktionshinder. Det är på något sätt kopplad till Special Olympics.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.