Vad är Rollspel?

Ett rollspel är, i dess mest grundläggande, en vuxen version av Make Believe. Ett rollspel kan vara så enkelt ett samtal mellan två personer som var och låtsas att de är någon annan. Å andra sidan kan ett rollspel omfatta komplicerade regler med många källa böcker, pennor, lakan karaktär, tärningar, och miniatyrer. Vissa människor tycker om levande rollspel, eller LARPing, där de kan klä sig som sina karaktärer och handling de åtgärder de utför. Oavsett vilken form det tar, ett rollspel kan vara en rolig och underhållande sätt att umgås med vänner. Det finns så många olika typer av rollspel spel som det finns olika typer av människor som spelar dem. En typisk rollspel innehåller en berättelse berättare, eller spel herre, som leder till åtgärder, och ett antal spelare som tar på olika roller och karaktärer. Från den tidpunkten, i rollspel kan förändras och växa till att omfatta längst når av spelarnas fantasi. Eftersom ett rollspel är en övning i fantasi, historien ofta sker i en annan värld eller vid annan tidpunkt. Gemensamma rollspel inställningar inkluderar fantastiska världar med drakar och magi, futuristiska Space Adventures över flera planeter och galaxer, eller alternativa versioner av vår egen värld, där vampyrer och varulvar prowl natten. Spelare av rollspel brukar vara hjältar eller äventyrare, och de kan arbeta tillsammans för att rädda en stad eller för att söka sin ära och berömmelse.

De flesta rollspel grupper följer en särskild uppsättning regler som utvecklats, av ett antal olika företag. Några populära rollspel system Vampire: The Masquerade , Advanced Dungeons Dragons , Star Wars , och Warhammer . Alla dessa rollspel system har egna regelböcker och kan kräva särskild tärningar. Många rollspel grupper föredrar att använda miniatyrer för att representera sina karaktärer. Böcker, tärningar, och miniatyrer, liksom många andra frivilliga punkter såsom kartor och äventyr, kan köpas på de flesta spel och butiker hobby. LARPers inte alltid klä upp, men de som inte kan hitta kostymer online eller kanske föredrar att göra sina egna.

Det finns en del rykten om att Rollspel är onda, eller att bara omogna personer med bristande sociala färdigheter spelar dem. I verkligheten Rollspel är en mycket social verksamhet som råder för personer i alla åldrar. En viktig demografisk av rollspel spel är 20 till 30 år gamla, framgångsrika vuxna. Rollspel är en rolig och kreativ hobby, och rollspel grupper är notoriskt vänlig och välkomnande av nya spelare. Om du någonsin undrat hur det skulle vara att dräpa en drake, utforska Mars månar, eller rädda en stad från en zombie invasion, kan du uppleva det själv som en karaktär i ett rollspel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.