Vad är Para-Equestrian Sport?

Para-Equestrian sport är en form av HÄSTSPORT som utövas av personer med funktionshinder. Många funktionshindrade idrottare kan hålla sin mark i tävlingar utformad för de arbetsföra, men para-ryttaren öppnar en värld av konkurrens för ryttare med svåra funktionshinder samt, ge dem möjlighet att konkurrera på en seriös och fokuserad miljö. Många idrottare som deltar i punk-ridanläggningar är ganska duktiga, och vissa anses vara bland eliten ryttare i världen, oberoende av deras fysiska tillstånd.

Även idrottare med olika funktionshinder har ridit och konkurrerande årtionden uppstod den första organiserade formen av para-HÄSTSPORT i Europa under 1970-talet för dressyr. Som intresset växte, para-ridsport utvidgas till att omfatta körning, hoppning, och annan hästsport. Para-Equestrian dressyr fortsätter att vara en särskilt stor del av idrotten, med tävlingar som hålls över hela världen.

Internationellt, para-ridsport övervakas av Ridsportförbundet Internationale (FEI), som har fastställt normer för idrotten, tillsammans med andra hästsport. Riders klassificeras efter sin grad av funktionshinder, med några uppmuntras att konkurrera med icke-funktionshindrade tävlingar samt para-ryttaren sådana, medan andra konkurrerar enbart med para-ryttaren arena. Para-hästtävlingar har olika klasser, av vilka några är avsedda att bli lättare för människor med svåra funktionshinder, till exempel, skulle en dressyr prov köras i skritt, utan demonstrationer av mer utmanande gångarter. Eftersom para-Equestrian idrottare har fysiska funktionshinder, har de rätt att använda olika hjälpmedel för att hjälpa sig själva att ställa sina platser och kontrollera deras hästar. De uthärda också tuffa och intensiva träning som är inriktad på att stärka bandet mellan häst och ryttare, med para-ryttaren hästar vara bland de bästa atleterna i häst världen. Förutom har alla drag av hästar som arbetar på elitnivå, bland annat flexibilitet, smidighet och nåd skall dessa hästar också kunna arbeta med sina ryttare, registrering subtila ledtrådar som kan signalera en ryttare i trubbel.

funktionshindrade ryttare uppskattar möjligheten att konkurrera i para-ryttaren arena, reser till evenemang i hela världen att visa sina hästar och träffa likasinnade. Graden av funktionshinder i punk-ridsport är otroligt varierande, alla från amputerade personer med cerebral pares kan ses som konkurrerar i punk-ridanläggningar. Detta område är också erkänd av Internationella paralympiska kommittén, samt ett sortiment av andra organ som styr Para-OS-sport.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.